Városlista
2021. szeptember 16, csütörtök - Edit

Hírek

2017. December 08. 07:51, péntek | Bulvár

Szulák Andrea megható vallomást tesz új könyvében

Szulák Andrea megható vallomást tesz új könyvében

Megható vallomást tesz Jutalomfalatok című könyvében Szulák Andrea. Az énekes-színésznő még mindig nem tudta feldolgozni szeretett édesanyja halálát, aki többek között a gasztronómia szépségeit is megmutatta neki.

Szulák Andrea kivételesen szoros kapcsolatot ápolt édesanyjával, Rózsa asszonnyal, akit 15 éve veszített el.

– Először meg kellett szoknom, hogy nincs anyukám, aki nekem szinte mindent jelentett: szülőt, rokont, barátnőt, cinkost, menedéket, erőforrást, aki effektív része volt az életemnek. Hogy árva lettem és többé nem vagyok valakinek a gyereke – mondta a tragédiáról korábban a Nők Lapjában a színész-énekesnő, akit édesanyja – miután édesapja elhagyta őket – teljesen egyedül nevelt fel, ami manapság sem egyszerű feladat egy anyának, hát még a szocializmusban. Andreának azonban semmiben sem kellett hiányt szenvednie, hála anyukája lehengerlő személyiségének.

– A hatvanas-hetvenes évek hiányaira fittyet hányva anyu elképesztő módon kialakította a rendszert: mit, honnan, kitől szerez be. Részben gondoskodni szeretett volna az alapvető szükségleteinkről, részben el akarta kápráztatni csekély számú vendégseregünket… Egy jó kapcsolat soha nem árt. Ez a mi esetünkben azt jelentette, hogy az asztalon mindig volt szép hús, jó minőségű zöldség, gyönyörű gyümölcs. A mennyiséggel kapcsolatban volt némi hiányérzetem, bár az átlaghoz képest elég jól jártunk – osztotta meg emlékeit a színésznő, aki azóta maga is édesanya, Rozina most 10 éves.

Szulák Andrea több budapesti színházban is játszik, számtalan koncertet ad országszerte, és közben még a könyv kiadására is volt ideje. Az elgondolkodtató történetekkel színesített szakácskönyvben Andrea élete egyik legidillikusabb időszakát is felidézte, és bizony azt is bevallotta, néha szeretné visszaforgatni az idő kerekét.

– … ha tehetném, az életem bizonyos korszakait bármikor szívesen újraélném. Például azt az időszakot, amikor hosszas külhoni tartózkodásaim végén itthon találtam meg a boldogsághoz, sikerhez vezető utat. A sok-sok meghitt órát, amikor még élt az édesanyám és a Calypso rádiót hallgatva varrogattunk, hímezgettünk, mert igen, annak idején én magam készítettem a fellépőruháimat, én dísztettem, szabtam-varrtam – vallott a vágyairól.

Erdélyből szökött át a nagyapja

Andrea egy megdöbbentő családi titkot is elárul: nagyapja szökevényként érkezett Magyarországra az I. világháborút követő években.

"Anyai nagyapám Erdélyből szökött át Trianon után: gyalogszerrel, mellén széttépve az inget ordított az őt üldöző román katonáknak, hogy ide lőjetek. Egész életében büszke magyarnak tartotta magát, aki ha meghallotta a székely himnuszt, még közel a nyolcvanhoz is sírt, mint egy gyerek." – mesélte el Andrea a könyvben.

Forrás: lokal.hu

Kép: gyfz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 14. 18:59, kedd | Bulvár

A sportolás fontosságát hirdeti a Prémium Médiaválogatott

A Prémium Médiaválogatott a mozgalmas nyár után izgalmas ősz elé néz.

2021. Szeptember 08. 12:00, szerda | Bulvár

Cseh Lászlóról nevezik el a törökbálinti uszodát

Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes úszóról nevezik el a törökbálinti uszodát, az ehhez szükséges hozzájáruló nyilatkozatot kedd este ünnepélyes keretek között írták alá a Törökbálint Sportközpontban.

2021. Szeptember 07. 08:36, kedd | Bulvár

Magyarországon forgat Bille August Oscar-díjas filmrendező

Magyarországon forgatja Kysset (The kiss) című legújabb filmje lovas és háborús jeleneteit Bille August Oscar-díjas dán filmrendező, aki ezúttal szerelmi történetet visz vászonra.

2021. Szeptember 06. 14:33, hétfő | Bulvár

Negyven év után először ABBA-dalok a brit slágerlistárán

Negyven év után először került a brit slágerlistára az ABBA: két új dala is a legjobb 10 közé jutott Nagy-Britanniában.