Városlista
2022. augusztus 12, péntek - Klára

Hírek

2011. Szeptember 30. 14:17, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Öt év semmittevés után elvész a diploma

Öt év semmittevés után elvész a diploma

Aki a hallgatói jogviszony megszűnését követő ötödik év végéig nem teszi le a záróvizsgáját, búcsút mondhat a diplomájának – derül ki a Magyar Nemzet birtokába került új felsőoktatási törvénytervezetből.

A szabályozás a felsőoktatás minőségi javulása céljából a jelenleginél jóval szigorúbb követelményeket állítana a hallgatók elé.

Aki egy tárgyból négyszer bukik, azt elbocsátják. A hallgatói önkormányzatok befolyása a szenátusokban jelentősen csökken majd.Jelentősen szigorodna a hallgatók záróvizsgára bocsátásának szabályozása a készülő új felsőoktatási törvénytervezet lapunk birtokába került, kodifikált változata szerint. Az új szabályozás következtében a hallgatók a jelenleginél jóval rövidebb ideig halasztgathatnák a záróvizsgájukat, ellenkező esetben végleg lemondhatnának a diplomájukról.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 12. 05:00, péntek | Belföld

A hétvégén is csak szórványosan várható csapadék

A hétvégén is csak szórványosan várható csapadék - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2022. Augusztus 11. 18:00, csütörtök | Belföld

Nagy értékű hamisított ruhára bukkant Nyíregyházán a NAV

Több mint 126 millió forintot érő hamis ruhára bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy nyíregyházi raktárban - közölte a hatóság sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.

2022. Augusztus 11. 16:03, csütörtök | Belföld

A büntetés-végrehajtás megkezdte a déli határszakasz kerítésének megerősítését

A kormány döntésének megfelelően a büntetés-végrehajtási szervezet megkezdte a már meglévő 165 kilométer hosszúságú biztonsági határzár megerősítését és az új határvédelmi rendszer kiépítését a hódunai szakaszon

2022. Augusztus 11. 15:03, csütörtök | Belföld

Újabb száguldozót fogtak a rendőrök

A kocsi vezetője a megengedett sebesség több mint kétszeresével hajtott a 22-es számú főúton.