Városlista
2024. június 22, szombat - Paulina

Hírek

2011. Szeptember 30. 14:17, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Öt év semmittevés után elvész a diploma

Öt év semmittevés után elvész a diploma

Aki a hallgatói jogviszony megszűnését követő ötödik év végéig nem teszi le a záróvizsgáját, búcsút mondhat a diplomájának – derül ki a Magyar Nemzet birtokába került új felsőoktatási törvénytervezetből.

A szabályozás a felsőoktatás minőségi javulása céljából a jelenleginél jóval szigorúbb követelményeket állítana a hallgatók elé.

Aki egy tárgyból négyszer bukik, azt elbocsátják. A hallgatói önkormányzatok befolyása a szenátusokban jelentősen csökken majd.Jelentősen szigorodna a hallgatók záróvizsgára bocsátásának szabályozása a készülő új felsőoktatási törvénytervezet lapunk birtokába került, kodifikált változata szerint. Az új szabályozás következtében a hallgatók a jelenleginél jóval rövidebb ideig halasztgathatnák a záróvizsgájukat, ellenkező esetben végleg lemondhatnának a diplomájukról.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 22. 09:47, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja

A német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja

2024. Június 22. 09:46, szombat | Belföld

Meteorológia: heves zivatarok alakulhatnak ki a délkeleti, keleti országrészben

Szombaton napközben elsősorban az ország délkeleti, keleti felén valószínű zivatarok kialakulása, és akár heves zivatarok is lehetnek - írta a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán péntek este.

2024. Június 22. 09:38, szombat | Belföld

A 17. századból származó női papucsot találtak a veszprémi várnegyed feltárása során

A 17. századból származó női papucsot és csipkedíszes selyemruhát találtak a szakemberek a veszprémi várnegyed feltárása során.

2024. Június 21. 12:08, péntek | Belföld

NGM: az üzemanyagárak továbbra is a szomszédos országok átlaga alatt maradtak

Az üzemanyagárak továbbra is a szomszédos országok átlagárai alatt maradtak, a családok védelme érdekében a kormány továbbra is folyamatosan nyomon követi az árak alakulását