Városlista
2021. október 28, csütörtök - Simon

Hírek

2012. November 20. 10:51, kedd | Helyi
Forrás: Pozsgai Kitti

Öt éves a Wakachuka- koncert a Színhelyben

Öt éves a Wakachuka- koncert a Színhelyben

Szilágyi Balázs a Wakachuka zenekar frontembere az elmúlt öt évről, a jelenről és jövőről beszélt az InfoGyőrnek. Koncerttel ünnepelnek Győrben.

- Öt év hosszú, vagy rövid egy zenekar életében?

- Nagyon gyorsan elszállt ez az idő. Folymatosan koncerteztünk és dalokat írtunk, különféle műsorokkal kísérleteztünk, ingyenes klubot indítottunk, klipet forgattunk, megcsináltuk a Wakusztikot, az akusztikus műsorunkat, egy kislemezt, egy nagylemezt vettünk fel, és folymatban van a második nagylemez. Igazából szinte észre sem vettük, hogy már el is telt 5 év.

- Milyen változásokon ment keresztül a zenekar az öt év alatt?

- A zenénkben alapvetően azt az utat járjuk, amit az első kislemezzel elkezdtünk, viszont volt pár tagcsere, ami miatt a hangzás fokozatosan változott, talán színesebb, harsányabb lett. Ezekből a nem tervezett változásokból szerencsére mindig sikerült valahogy pozitív irányba mozdulnunk. Minden esetben olyan zenészekkel hozott minket össze a sors, akikkel már az első pillanattól fogva működött egyfajta kölcsönös inspiráció.

- Legemlékezetesebb buli?

- Szívesen emlékszem vissza az első koncertünkre a Rómer házban és az egyik első Wakusztikra Budapesten, de talán az egyik legemlékezetesebb (számomra) amikor a Quimby előtt zenélhettünk a Págiszban, és "kölcsönkaphattuk" 45 percre a színpadtechnikájukat, a hangmérnöküket és persze jókora létszámú közönségüket. Hatalmas élmény volt ennyi embernek, ennyire profi körülmények közt zenélni.

- Mi a helyzet veletek mostanság?

- Talán a legfontosabb, hogy készülőben van az új lemez, most ez az amire főként koncentráljuk az energiáinkat és egész jól haladnunk. Személy szerint most ez foglalja le minden gondolatom. Mindeközben pedig egy különleges, közvetlen hangvételű műsort próbálunk, vendégekkel fűszerezve. Ezzel szeretnénk meglepni a közönséget a zenekar 5 éves fennállása alkalmából , november 24.-én a SzínHelyben. Az évet pedig az új helyre költöztetett Gödör Klubban zárjuk Budapesten, december 17.-én.

Wakachuka koncert a Színhelyben, november 24-én, részletek itt.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 12. 14:43, kedd | Helyi

Miben Mások A Mai Vidojátékok & Milyen Pozitív Hatásaik Vannak?

A konzol és PC játékok egyre nagyobb figyelmet kapnak a közéletben és a médiában is. Bizonyos szempontokból pedig a mai modern videójátékok nagyobb bevételekkel és magasabb elvárásokkal érkeznek, mint egyes mozifilmek. Egy-egy játék ped

2021. Október 07. 10:19, csütörtök | Helyi

Menő Munkahely Győrben!

A pápai központú ANDL Kft. győri üzletébe Kisgép SZERVIZES, és Kisgép ÉRTÉKESÍTŐ Álláslehetőséget hirdet!

2021. Szeptember 15. 14:37, szerda | Helyi

ATI- Ahol nem csak egy jogosítványt kapsz!

Mindannyian tudjuk, hogy a jogosítvány megszerzése egy életre szól. Nem csak a vezetés, mint tevékenység a lényeg, hanem hogy a felelősségtudat és az élmény együttesen legyen jelen már a tanulás folyamatában is.

2021. Szeptember 10. 18:05, péntek | Helyi

Kazán számítási kisokos

Ha kazánvásárlás előtt állunk, legtöbben rákeresünk az interneten a legfőbb tulajdonságokra a döntés megkönnyítése érdekében.