Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. November 20. 10:51, kedd | Helyi
Forrás: Pozsgai Kitti

Öt éves a Wakachuka- koncert a Színhelyben

Öt éves a Wakachuka- koncert a Színhelyben

Szilágyi Balázs a Wakachuka zenekar frontembere az elmúlt öt évről, a jelenről és jövőről beszélt az InfoGyőrnek. Koncerttel ünnepelnek Győrben.

- Öt év hosszú, vagy rövid egy zenekar életében?

- Nagyon gyorsan elszállt ez az idő. Folymatosan koncerteztünk és dalokat írtunk, különféle műsorokkal kísérleteztünk, ingyenes klubot indítottunk, klipet forgattunk, megcsináltuk a Wakusztikot, az akusztikus műsorunkat, egy kislemezt, egy nagylemezt vettünk fel, és folymatban van a második nagylemez. Igazából szinte észre sem vettük, hogy már el is telt 5 év.

- Milyen változásokon ment keresztül a zenekar az öt év alatt?

- A zenénkben alapvetően azt az utat járjuk, amit az első kislemezzel elkezdtünk, viszont volt pár tagcsere, ami miatt a hangzás fokozatosan változott, talán színesebb, harsányabb lett. Ezekből a nem tervezett változásokból szerencsére mindig sikerült valahogy pozitív irányba mozdulnunk. Minden esetben olyan zenészekkel hozott minket össze a sors, akikkel már az első pillanattól fogva működött egyfajta kölcsönös inspiráció.

- Legemlékezetesebb buli?

- Szívesen emlékszem vissza az első koncertünkre a Rómer házban és az egyik első Wakusztikra Budapesten, de talán az egyik legemlékezetesebb (számomra) amikor a Quimby előtt zenélhettünk a Págiszban, és "kölcsönkaphattuk" 45 percre a színpadtechnikájukat, a hangmérnöküket és persze jókora létszámú közönségüket. Hatalmas élmény volt ennyi embernek, ennyire profi körülmények közt zenélni.

- Mi a helyzet veletek mostanság?

- Talán a legfontosabb, hogy készülőben van az új lemez, most ez az amire főként koncentráljuk az energiáinkat és egész jól haladnunk. Személy szerint most ez foglalja le minden gondolatom. Mindeközben pedig egy különleges, közvetlen hangvételű műsort próbálunk, vendégekkel fűszerezve. Ezzel szeretnénk meglepni a közönséget a zenekar 5 éves fennállása alkalmából , november 24.-én a SzínHelyben. Az évet pedig az új helyre költöztetett Gödör Klubban zárjuk Budapesten, december 17.-én.

Wakachuka koncert a Színhelyben, november 24-én, részletek itt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense