Városlista
2021. június 12, szombat - Villő

Hírek

2012. Január 27. 14:06, péntek | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Öt perc alatt elfogták a rablót

Öt perc alatt elfogták a rablót

Az elkövetéstől számított öt percen belül elfogták a szentesi rendőrök azt a fiatalembert, aki késsel rabolt ki egy élelmiszerüzletet a település belvárosában csütörtökön este.

Az elkövető apja ruháit vette fel, hogy megtévessze a hatóságokat – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Szenti Szabolcs pénteken elmondta, a rendőrség ügyeletére késő este érkezett bejelentés arról, hogy egy maszkot viselő férfi késsel kirabolta a József Attila utcában lévő élelmiszerboltot. Az ügyeletes a bejelentés alapján járőröket küldött a helyszínre, valamint rádión kiadta az akkor rendelkezésre álló személyleírást. Ez alapján a rendőrség bűnügyi technikusa a közelben felfigyelt egy férfira, akit sikerült is elfognia – közölte a százados.

A férfi ruhájából előkerült az üzletből rabolt 20 500 forint, amivel a 24 éves szentesi lakos nem tudott elszámolni. Az egyenruhások ezért előállították és kihallgatták. A férfi a beismerő vallomásában elárulta, azzal akarta megtéveszteni a rendőröket, hogy bűncselekmény elkövetéséhez az apja ruháit és cipőit vette fel.

A 24 éves gyanúsított már nem ismeretlen a nyomozók előtt, ugyanis eddig tizenegy alkalommal volt büntetve többek között lopás, zsarolás, súlyos testi sértés, rablás és önbíráskodás miatt. Legutóbbi börtönbüntetéséből tavaly nyáron szabadult. A szentesi rendőrök azt is megállapították, hogy ez a férfi volt az, aki a közelmúltban egy nő kezéből kitépte a táskát a Kurca-parti településen.

A rendőrség a férfit őrizetbe vette és felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt kezdeményezte előzetes letartóztatását. Tettéért akár tíz év szabadságvesztést is kaphat – közölte a szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 12. 08:39, szombat | Kék hírek

Elítéltek egy intim képekkel nőként zsaroló férfit

Jogerősen 20 hónap, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt és több mint egymillió forintos kártérítésre kötelezett a bíróság pénteken egy férfit, aki női álprofillal kicsalt intim képekkel zsarolt egy férfit.

2021. Június 11. 09:51, péntek | Kék hírek

Drogültetvényt számoltak fel Röszkén - VIDEÓ

Professzionálisan kialakított marihuána-ültetvényt találtak a rendőrök Röszkén, kábítószer-kereskedelem miatt őrizetbe vettek két férfit

2021. Június 10. 11:06, csütörtök | Kék hírek

Minden ok nélkül tarkón vágta a nőt a buszmegállóban

A salgótarjáni buszpályaudvarnál ütött tarkón egy nőt minden előzmény nélkül egy etesi férfi.

2021. Június 10. 08:32, csütörtök | Kék hírek

Letartóztatták egy biztonsági cég vezetőit

Letartóztatták egy biztonsági cég vezetőit. A négy férfit többek között különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsítják