Városlista
2021. szeptember 24, péntek - Gellért

Hírek

2012. Január 27. 14:06, péntek | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Öt perc alatt elfogták a rablót

Öt perc alatt elfogták a rablót

Az elkövetéstől számított öt percen belül elfogták a szentesi rendőrök azt a fiatalembert, aki késsel rabolt ki egy élelmiszerüzletet a település belvárosában csütörtökön este.

Az elkövető apja ruháit vette fel, hogy megtévessze a hatóságokat – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Szenti Szabolcs pénteken elmondta, a rendőrség ügyeletére késő este érkezett bejelentés arról, hogy egy maszkot viselő férfi késsel kirabolta a József Attila utcában lévő élelmiszerboltot. Az ügyeletes a bejelentés alapján járőröket küldött a helyszínre, valamint rádión kiadta az akkor rendelkezésre álló személyleírást. Ez alapján a rendőrség bűnügyi technikusa a közelben felfigyelt egy férfira, akit sikerült is elfognia – közölte a százados.

A férfi ruhájából előkerült az üzletből rabolt 20 500 forint, amivel a 24 éves szentesi lakos nem tudott elszámolni. Az egyenruhások ezért előállították és kihallgatták. A férfi a beismerő vallomásában elárulta, azzal akarta megtéveszteni a rendőröket, hogy bűncselekmény elkövetéséhez az apja ruháit és cipőit vette fel.

A 24 éves gyanúsított már nem ismeretlen a nyomozók előtt, ugyanis eddig tizenegy alkalommal volt büntetve többek között lopás, zsarolás, súlyos testi sértés, rablás és önbíráskodás miatt. Legutóbbi börtönbüntetéséből tavaly nyáron szabadult. A szentesi rendőrök azt is megállapították, hogy ez a férfi volt az, aki a közelmúltban egy nő kezéből kitépte a táskát a Kurca-parti településen.

A rendőrség a férfit őrizetbe vette és felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt kezdeményezte előzetes letartóztatását. Tettéért akár tíz év szabadságvesztést is kaphat – közölte a szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 23. 11:51, csütörtök | Kék hírek

Huszonegy elfogatóparancs volt érvényben ellene, elfogták

Elfogtak egy több éve bujkáló férfit, aki ellen már huszonegy elfogatóparancs volt érvényben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtökön a police.hu oldalon.

2021. Szeptember 22. 15:03, szerda | Kék hírek

Elítélték a Sárváron több autót felgyújtó férfit

Közveszély okozás bűntette, továbbá garázdaság és rongálás vétsége miatt három év börtönnel sújtotta a Sárvári Járásbíróság azt a férfit, aki 2020. december 17-én éjszaka több autót felgyújtott Sárváron

2021. Szeptember 22. 11:06, szerda | Kék hírek

Megölte várandós feleségét

Befejezték a nyomozást a rendőrök az ellen a domaszéki férfi ellen, aki megölte várandós feleségét.

2021. Szeptember 22. 09:02, szerda | Kék hírek

Hamis segélyhívás miatt ítéltek el egy férfit

Jogerősen 21 napi elzárásra ítéltek kedden Lentiben egy férfit, aki egy nappal korábban egy tömegverekedésről szóló hamis bejelentéssel riasztotta Csesztregre a rendőröket és a mentőket