Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2012. Június 06. 11:30, szerda | Helyi
Forrás: gyor.hu

Átadták a „Kitaibel Pál Környezetvédelmi Emlékérem” díjat

Átadták a „Kitaibel Pál Környezetvédelmi Emlékérem” díjat

A Környezetvédelmi Világnaphoz kapcsolódva a városházán 2012. június 5-én adták át a „Kitaibel Pál Környezetvédelmi Emlékérem” díjat.

A „Kitaibel Pál Környezetvédelmi Emlékérem” díjat Győr Megyei Jogú Város Közgyűlése 1999-ben alapította. Az elismerésben Győr város környezetvédelméért kimagasló munkát végzett természetes vagy jogi személy és jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság részesíthető. Évente egy díj adományozása történik a Környezetvédelmi Világnapon. A díjat a Városstratégiai Bizottság adományozza.

Dr. Sík Sándor a Városstratégiai Bizottság elnöke Juhász Jánosnak, a VIDRA Környezetgazdálkodási Kft. Ügyvezető igazgatójának adta át a díjat, aki közösségteremtő munkájáért, a környezeti károk felszámolása, ezen belül is az azbesztmentesítési, szennyvíztisztítási, talaj-és talajvíz tisztítási technológiák kifejlesztése, alkalmazása, továbbá a környezetvédelmi és vízgazdálkodási tervezés, tanácsadás és a szakértői feladatok magas színvonalon történő ellátása területén végzett munkájának elismeréseként vehette át a kitüntetést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:16, csütörtök | Helyi

A barokk korba repít vissza a 250 éves pannonhalmi orgona

A felújítás után visszatért Pannonhalmára és ismét régi pompájában ragyog az 1778-es években készült Corte-orgona. Sokat látott restaurátorok számára is kihívás felújítani egy ilyen hangszert.

2024. Május 09. 08:11, csütörtök | Helyi

Kevesebb lett az elhúzódó peres ügy

Országosan csaknem megfeleződött a két éven túli peres ügyek száma 2023-ban.

2024. Május 09. 07:14, csütörtök | Helyi

A Győri Balett táncosát választották a legjobb női balettosnak

Szakmai díjakat adtak át a tánc világnapja alkalmából.

2024. Május 08. 09:11, szerda | Helyi

Hamarosan kezdődik az Öt Templom Fesztivál

Május 9-én, csütörtökön kezdődik az Öt Templom Fesztivál.