Városlista
2021. szeptember 22, szerda - Móric

Hírek

2016. Február 03. 13:26, szerda | Helyi
Forrás: Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság

Tájékoztatás az ÉDUVIZIG működési területét érintő vízkárelhárítási helyzetről

Tájékoztatás az ÉDUVIZIG működési területét érintő vízkárelhárítási helyzetről

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása szerint, a korábban elrendelt árvízvédelmi készültségek, ma 10 órától minden érintett szakaszon megszüntetésre kerültek.

Az elmúlt 24 órában sehol nem volt jelentős csapadék. Az előrejelzések szerint ma és holnap a Felső-Duna, Inn, Traun-Enns és a Rába-Répce vízgyűjtőkön várható területi átlagban 10-15 mm-t elérő napi csapadék.

A Duna vízjárása az alsó-ausztriai szakaszon folyamatosan apadó jellegű.
Nagybajcsnál a tegnap esti esti órákban 506 cm-es vízállással tetőzött. Ezután gyors apadás kezdődött, a kora reggeli órákra az I. fok szintje alá csökkent a vízszint. Gönyűnél az éjszaka folyamán 420 cm-es vízállással tetőzött a folyó. Komáromnál és Esztergomnál az árhullám nem éri el a készültségi fokozat szintjét.


A Rába Győrnél 397 cm-en tetőzött az éjszakai órákban. Ma reggel 375 cm a vízállás és lassú apadás várható.

A Lajta Mosonmagyaróvárnál szintén az éjszakai órákban tetőzött, de nem érte el a készültségi fokozat szintjét. Azóta folyamatos apadás tapasztalható.


A korábban elrendelt árvízvédelmi készültségek, ma 10 órától minden érintett szakaszon megszüntetésre kerültek.
A tegnapi nap folyamán elrendelt belvízvédelmi készültségek továbbra is érvényben vannak.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 15. 14:37, szerda | Helyi

ATI- Ahol nem csak egy jogosítványt kapsz!

Mindannyian tudjuk, hogy a jogosítvány megszerzése egy életre szól. Nem csak a vezetés, mint tevékenység a lényeg, hanem hogy a felelősségtudat és az élmény együttesen legyen jelen már a tanulás folyamatában is.

2021. Szeptember 10. 18:05, péntek | Helyi

Kazán számítási kisokos

Ha kazánvásárlás előtt állunk, legtöbben rákeresünk az interneten a legfőbb tulajdonságokra a döntés megkönnyítése érdekében.

2021. Július 11. 12:16, vasárnap | Helyi

Infót keresel a külföldi továbbtanuláshoz?

Sok forrásból érhető el a külföldi továbbtanulást segítő információ, de az Euroexam.org oldalon nem csak hasznos információkat találsz, hanem egy olyan programot is, ami segít a felvételire való sikeres felkészülésben is

2021. Július 11. 12:12, vasárnap | Helyi

Kiadó albérletek és a nyári uborkaszezon

A nyári hónapokban kicsit megáll az élet, sokan töltik jól megérdemelt pihenésüket és beköszönt az uborkaszezon. Persze nem mindenütt, hiszen például az ingatlanpiacon folyamatos a pörgés.