Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Szeptember 01. 13:54, csütörtök | Helyi
Forrás: ORFK Kommunikációs Szolgálat

Takács Tibor, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság egykori vezetője lett a TIBEK főigazgatója

Takács Tibor, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság egykori vezetője lett a TIBEK főigazgatója

Vezetőket iktatott be dr. Pintér Sándor belügyminiszter.

Ünnepélyes állománygyűlésen vettek részt a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ (TIBEK) és az Országos Rendőr-főkapitányság vezetői valamint kijelölt személyi állománya 2016. szeptember 1-jén a Rendőrségi Igazgatási Központban.



Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere az állománygyűlésen adta át vezetői kinevezési okmányát a TIBEK főigazgatójának, dr. Takács Tibor vezérőrnagynak.
Takács Tibor 49 éves. A Rendőrtiszti Főiskola bűnügyi szakát 1990-ben, a Közép-Európai Rendőrakadémiát 1993-ban végezte el. A Janus Pannonius Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán 1999-ben avatták az állam- és jogtudományok doktorává, 2007-ben jogi szakvizsgát tett. Német nyelvből középfokú "C" típusú nyelvvizsgával rendelkezik.
Takács Tibor 1988. február 22-én került a rendőrség hivatásos állományába. 1990. július 1-jétől a Nemzetbiztonsági Hivatal, majd röviddel később a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság állományában teljesített szolgálatot: volt fővizsgáló, nyomozó, kiemelt fővizsgáló, alosztályvezető, kapitányságvezető-helyettes Szombathelyen, majd Körmenden rendőrkapitány.
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közbiztonsági igazgatói, helyettes rendőrfőkapitányi, rendészeti igazgatói és a főkapitányság megbízott vezetői feladatát is ellátta, 2010 októberétől pedig a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságot vezette. Az ORFK bűnügyi főigazgatói posztját, egyben az országos rendőrfőkapitány-helyettesi feladatkört 2012 szeptemberétől látta el.

A TIBEK létrehozásáról június 7-én döntött a parlament, amikor elfogadta a Belügyminisztérium terrorellenes törvénycsomagját.
A belügyminiszter alá tartozó TIBEK feladata a nemzetbiztonságot, bűnüldözést, közbiztonságot vagy más alapvető biztonsági érdeket sértő adatok feldolgozásának, elemzésének eredményeként a lehető legátfogóbb kép összeállítása az ország terror-, illetve esetleges más fenyegetettségéről, a belső biztonsági helyzetről, a közbiztonság állapotáról. Minderről tájékoztató rendszert működtet, és értékelő jelentéseket készít a kormánynak.

Átvette a kinevezéséről szóló dokumentumot dr. Töreki Sándor r. dandártábornok, bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes és dr. Pozsgai Zsolt r. dandártábornok személyügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes is.
Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány köszönetként, és a Rendőrség állományában végzett több évtizedes munkája elismeréseként tárgyjutalomban részesítette távozó bűnügyi helyettesét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.

2024. Május 01. 09:12, szerda | Helyi

Megnyerte a férfi kézilabda bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC

A hátralévő 3 forduló eredményétől függetlenül már most megnyerte a bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC csapata.

2024. Május 01. 07:13, szerda | Helyi

Először nyílt fotókiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában

„Hommage fekete-fehérben: tisztelgés Győr városa és a Széchenyi István Egyetem előtt” címmel nyílt kiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában a napokban.

2024. Április 30. 09:16, kedd | Helyi

Győr lett a Kinder Kupa egyik magyarországi állomása

A RÁBA ETO tenisz szakosztályának egyik célja, hogy ismét Győrbe hozzanak országos teniszversenyeket.