Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Szeptember 07. 22:33, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Talaj menti fagyra is számíthatunk

Talaj menti fagyra is számíthatunk

Bár vasárnap is nyáriasan meleg idő várható a délután folyamán, a leghidegebb hajnali órákban helyenként már csak 1-2 Celsius-fok körül alakul a levegő hőmérséklete, talaj menti fagyra is számíthatunk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat este az MTI-hez eljuttatott közlésében azt írta: az alkalmazott kritériumoknak megfelelő veszélyes időjárási esemény az ország döntő részén nem várható. Ugyanakkor hozzátették: a vasárnap hajnali órákban a Nyírségben kisebb területen, illetve az Északi-középhegységben a fagyzugos helyeken talaj menti fagyra lehet számítani.

Az előrejelzés szerint napközben többnyire derült, napos, száraz idő várható. Általában mérsékelt marad a légmozgás, de a Kisalföldön napközben helyenként megélénkül a déli, délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 5 és 12 fok között várható, de az Északi-középhegység völgyeiben és a Nyírségben 1-2 fok körül is alakulhat a hőmérséklet. A nappali maximumok várhatóan 24 és 28 fok között alakulnak.

Nagy-Britannia felett ciklon örvénylik, amelynek hidegfrontja az Északi-tengeren és Németországon át a Pireneusokig húzódik. Ennek hatására Nyugat-Európában erősen felhős az ég, és több helyen esik az eső. A hőmérséklet csúcsértéke többnyire 20 fok körül, a fronttól keletre viszont 30 fok felett alakul. A Kelet-európai-síkság időjárását ugyancsak ciklon határozza meg, emiatt ott is felhős, csapadékos, de jóval hűvösebb az idő, a délutáni órákban is alig melegszik 10 fok fölé a levegő. A két ciklonális rendszer között magasnyomás helyezkedik el. Ennek területén többnyire napos idő van, csapadékról sem érkezik jelentés. A sok napsütés hatására a hidegebb légtömeg ellenére 19, 26 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet, ennél melegebb csak a Földközi-tenger partvidékén van. A hajnalok azonban hűvösek, helyenként fagypont közelébe süllyed a hőmérséklet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.