Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. Augusztus 29. 14:41, vasárnap | Sport
Forrás: NSO

Talmácsi a 16. helyről indulhat Indianapolisban

Talmácsi a 16. helyről indulhat Indianapolisban

A Moto2 kategóriában a spanyol Julián Simon nyerte meg a gyorsaságimotoros-világbajnokság Amerikai Nagydíjának időmérő edzését, Talmácsi Gábor a 16. helyet szerezte meg. A királykategóriában az amerikai Ben Spies végzett az első helyen

Indianapolis a motorsport szentélye - s az elmúlt két évben a gyorsaságimotoros-világbajnokság résztvevői is tesztelhették helyenként eléggé egyenetlen aszfaltját. A Moto2-es mezőny pilótái közül is majdnem mindenki ismeri - más kérdés, hogy ezekkel a 600 köbcentis versenygépekkel valószínűleg egészen más stílusban kell motorozni rajta.

Talán ennek is betudható, hogy a versenyzők többsége egész csütörtökön a pályán tobzódott, s pénteken is korán érkezett.

„A brnói beállításokkal kezdtünk, majd folyton egykerekezett a motorom, így kijöttem a boxba. A jobb súlyelosztás érdekében kicseréltük a hátsó futóművet, változtattunk az áttételezésen, de nem lett jobb, sőt. Kipróbáltunk néhány dolgot, hiszen ez még csak szabadedzés volt, de holnap visszatérünk a kezdeti beállításokra, mert az egy jó alapnak tűnik. Nagyon meleg van, ami fizikailag is fárasztó, de holnap már ez sem fog zavarni, mivel nagyon gyorsan alkalmazkodom a külső körülményekhez" - nyilatkozta még tegnap Talmácsi.

Nos, a magyar versenyző az időmérőn sem tudott javítani, végül 1:46.962-es idővel a 16. helyen végzett. Talmácsi szerint eltaktikázta a végét, mert várt a menetszélre, de nem tudott megfelelő bolyt találni. A csapatának sem volt jó napja, mert Andrea Iaonone nagyot bukott, kórházba kellett szállítani, és valószínűleg eltört a lába. Az első helyet végül Julian Simon szerezte meg.

A királykategóriában a jövőre a Yamahánál Valentino Rossit váltó amerikai Ben Spies érte el a legjobb eredményt, megelőzve  a pontversenyben élen álló Jorge Lorenzót. 125-ben Marc Márqez végzett az élen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g