Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. November 01. 07:45, hétfő | Sport
Forrás: NSO

Talmácsi a 8. helyen végzett Estorilban

Talmácsi a 8. helyen végzett Estorilban

A gyorsaságimotoros-világbajnokság Portugál Nagydíját a Moto2-esek kategóriájában a német Stefan Bradl nyerte meg, megelőzve az olasz Alex Baldolinit és a San Marinó-i Alex De Angelist. Az élről induló Talmácsi Gábor a 8. helyen végzett

Talmácsi jól kapta el a rajtot, de az első kör végére ketten is meg tudták előzni, igaz, az első Moto2-es versenyén induló Sofuoglu hibáját kihasználva visszakapaszkodott a második helyre, majd egy előzés után az élen zárta a kört.

Hernández és a török versenyző az egyenesben ismét elment korábbi világbajnok motorosunk mellett, és bár Talmácsi rövid időre ismét visszaelőzte Sofuoglut, a kört már csak a 3. helyen zárta.

Az élen a kolumbiai és a török versenyző párbaját Talmácsi tűzközelből figyelte, majd az 5. kör végén Hernández kicsúszásával feljött a második helyre, igaz, hátránya folyamatosan nőtt az élen haladókhoz képest, de még 2.5 mp előnye volt az Aegerter vezette üldözőbollyal szemben.

Talmácsi csapattársa, Iannone a 35. helyről folyamatosan kapaszkodott felfelé, a 9. körben már pontszerző volt (15.).

A száradó és emiatt javuló pályán Sofuoglu tetemes előnyt épített fel, miközben Bradl megérkezett Talmára.

A 11. körben Bradl és Baldoni is elment a magyar motoros mellett, majd a célegyenesben Morales és Aegerter is megelőzte, míg Iannone egy újabb leggyorsabb kört követően előbb a 13., majd a 12. helyre jött fel.

Bradl folyamatosan kezdett zárkózni az ekkor már lekörözést is végrehajtó Sofuoglura, akinek előnye tíz körrel a vége előtt 3.2 mp-re csökkent.

Talmácsi jól tartotta magát a 6. helyen, ám az egészen szenzációsan futó Iannonéval ő sem tudott mit kezdeni, kilenc körrel a vége előtt már a hatodik volt a 35. helyről rajtoló olasz.

Bár Aegerter csaknem fél körig tudta tartani, 8 körrel a leintés előtt Iannone már a 4. volt. Egy újabb körrel később a motorját a verseny során folyamatosan ütögető Sofuoglut Bradl és Baldolini is megelőzte, majd a már a 3. helyet ostromló Iannone végül a kavicságyban végezte.

Az utolsó körökben Talma előbb feljött a 4. helyre, majd visszacsúszott a hetedikre, és végül a nyolcadik helyen fejezte be a versenyt. Az élen Bradl nagy csatában tartotta maga mögött Baldolinit, a dobogó legalsó fokára De Angelis fért még fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g