Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Szeptember 19. 07:45, vasárnap | Sport
Forrás: NSO

Talmácsi a hetedik helyről rajtolhat Aragóniában

Talmácsi a hetedik helyről rajtolhat Aragóniában

Talmácsi Gábor a hetedik legjobb időt motorozta a gyorsaságimotoros-világbajnokság Moto2-es kategóriájának időmérő edzésén. Az első helyről az utolsó pillanatban az élre ugró Andrea Iannone rajtolhat. A második pozíció Scott Redding

MOTO2

Bár Talmácsi Gábor csak a 22. időt érte el a délelőtti szabadedzésen, az időmérőn hamar a kilencedik helyre jött fel, és majdnem nyolc tizeddel javította meg a harmadik gyakorláson elért idejét az 1:56.511-es körrel.

Negyedóra elteltével két motoros tudta áttörni az 1:56 perces határt: a spanyol Toni Elías és az olasz Simone Corsi állt az élre - a hazai pályán versenyző sportoló volt az első.

Az időmérő feléhez érve Talma nem javította meg idejét, így többen is megelőzték, és a magyar motoros a 14. helyre esett vissza, míg az élmezőnyben többen is javítottak, de továbbra is Corsi vezetett egy 1:55.499 perc alatt futott körrel, ám Scott Redding - aki Tomizava Soja tragikus halála után pályafutása befejezésén gondolkodott - 1:55.350-es idejével az élre állt, néhány pillanattal később pedig tovább javult.

Az utolsó tíz perchez érve Talmácsi továbbra sem tudta megjavítani idejét, míg Alex de Angelis elvette az első helyet Reddingtől 1:55.194 perces körével.

Bő három perccel az időmérő vége előtt Talmácsi futott egy kiváló kört, és 1:55.627 perces idejével a hatodik helyre ugrott fel. Simone Corsi azonban még visszaelőzte a magyart, aki így a hetedik helyről rajtolhat holnap.

Az első helyet az utolsó körben nagyszerűen futó Andrea Iannone szerezte meg, a második pedig Scott Redding lett. A harmadik pozícióból Alex de Angelis vághat neki a futamnak.

MOTOGP

Az ausztrál Casey Stoner volt a leggyorsabb a királykategória időmérő edzésén a gyorsaságimotoros-világbajnokság Aragóniai Nagydíján szombaton kora délután. A második pozíciót Jorge Lorenzo szerezte meg, a harmadik helyről pedig Dani Pedrosa vághat neki a holnapi futamnak.

Az időmérő edzés sokáig Stoner és Pedrosa első helyért vívott különcsatájáról szólt: az ausztrál versenyző bő tíz perccel a vége előtt megelőzte Dani Pedrosát, ám a spanyol nem sokáig maradt a második helyen, és tovább javította idejét.

Néhány helycsere után három perccel a vége előtt ismét Stoner került az élre 1:49.152 perces idejével, és Jorge Lorenzo is beleszólt a csatába: 1:49.251-es körével a második helyre jött fel, megelőzve Pedrosát.

Stoner eközben tovább javult: egyedüliként került 1:49 percen belülre, de Pedrosa iszonyú gyors körbe kezdett, ám a végén nem tudta az ideális íven tartani a motort, így nem tudott előrébb kerülni.

125 KCM

A spanyol Marc Márquez indulhat az élről a gyorsaságimotoros-világbajnokság Aragóniai Nagydíján a nyolcadliteresek kategóriájában. Az időmérő edzés második helyén a német Sandro Cortese, a harmadikon a spanyol Nicolás Terol zárt. A mezőny magyar résztvevője, Sebestyén Péter a 28. rajtkockát szerezte meg 2:05.710-es idejével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!