Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. Május 24. 07:43, hétfő | Sport
Forrás: NSO

Talmácsi ötödik lett Le Mans-ban

Talmácsi ötödik lett Le Mans-ban

A Moto2-ben versenyző Talmácsi Gábor a 19. pozícióból rajtolva az ötödik helyen fejezte be a gyorsaságimotoros-világbajnokság Francia Nagydíját. A futamot a spanyol Toni Elías nyerte meg, a dobogóra még Julián Simón és Simone Corsi áll

Az időmérő edzésen megszerzett 19. rajthely nem kecsegtetett sok jóval, ám Talmácsi Gábor néhány kör után már az első tízben motorozott. Köszönhette mindezt jó rajtjának, valamint annak, hogy előtte elképesztő ütemben estek ki a riválisok.

A magyar ezzel szemben koncentrált versenyzést mutatott be, és sokáig alig volt csak lemaradva az élen állóktól. A futamot a hetedik helyről induló Toni Elías nyerte meg, méghozzá viszonylag simán, így egymás után a második viadalán diadalmaskodott - Jerezben is első lett.

A második helyen egy másik spanyol, Julián Simón végzett, míg a harmadikon az olasz Simone Corsi. Talmácsira a végén Sergio Gadea nagyon feljött, de megelőzni nem tudta, így a magyar versenyző megtartotta az ötödik helyét, ami - különösen az időmérőn elért eredménye után - remek teljesítménynek mondható.

Talma csapattársa, Andrea Iannone negyedikként futott be, így a Fimmco Speed Up Team összességében jó hétvégét zárt.

A gyorsaságimotoros-világbajnokság Francia Nagydíján a királykategóriában a spanyol Jorge Lorenzo végzett az első helyen. A vb-pontverseny éllovasa mögött csapattársa, az élről induló olasz Valentino Rossi, majd az utolsó körök óriási csatájából legjobban kijövő Andrea Dovizioso zárt.

Bár a világbajnoki címvédő Rossi jól kezdett, és egy korai Lorenzo-támadást még visszavert, a 12. körben a spanyol újabb akciójára már nem tudott válaszolni, amit követően csapattársa folyamatosan húzott el tőle, és végül nagyon magabiztos győzelmet aratott.


A verseny elején a 2007-es világbajnok Casey Stoner elveszítette az uralmát Ducatija felett az egyik kanyarban, és hatalmasat bukva a kavicságyban kötött ki. Az ausztrál a boxban magába roskadva szomorkodott - egy ideig küszködött a könnyeivel, majd végül utat engedett érzelmeinek.


A harmadik helyért folytatott küzdelemben az utolsó kör a legjobban Dovizioso számára alakult, aki így végül az amerikai Nicky Hayden és a spanyol Dani Pedrosa előtt zárt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,