Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Január 14. 07:45, péntek | Sport
Forrás: NSO

Talmácsi valószínűleg nem szerződik a Pedercinihez

Talmácsi valószínűleg nem szerződik a Pedercinihez

Talmácsi Gábor összességében elégedett volt a keddi malajziai gyakorlásával: a magyar motoros, aki tavaly a gyorsaságimotoros-világbajnokság Moto2-es kategóriájában szerepelt, péntekig a szuperbike-vb-n induló Pedercini Team meghívására

Talmácsi Gábornak ma alkalma nyílt kipróbálni a Pedercini Team mindkét motorját, és – bár délután ismét megérkezett a maláj eső, ami véget is vetett a munkának – sok hasznos információval, tapasztalattal gazdagodott.

A tesztelés csütörtökön és pénteken folytatódik, amire a csapatnak szüksége is van, hiszen késve kapta meg a motorokat a gyártól és jelenleg még nincsenek felkészítve a gépek a versenyzésre – derül ki a Talmácsi menedzsmentje által írt mai közleményből. – Nem úgy, mint a teszten szintén részt vevő gyári Kawasaki-csapat, amely régen túl van az alapbeállítások megtalálásán és versenymotorjai akár már egy holnapi futamon dobogós helyen érhetnének célba.

„Először a superstock motorral kezdtem, amelyet követően az első benyomásom az volt, hogy jó az új Kawasaki. A motorerő kellemes, kicsit tolja a gép az elejét, de jó érzés volt vele menni. Nem sokkal később átültem a szuperbike-ra és a különbség óriási" – kezdte a mai tréning utáni értékelését Talmácsi Gábor.

„Nemcsak erőben múlja felül a stock motort, hanem a futómű is sokkal jobban működik, számos speciális alkatrésszel van ellátva. Örülök, hogy nem otthon kell edzőteremben szinten tartani a kondíciómat, hanem motorozhatok, és ráadásul mindezt a kedvenc pályámon, Malajziában tehetem. A mai nap után pedig elmondhatom azt is, hogy immár valamennyi kategória motorját kipróbáltam már, kezdve a 125 köbcentisektől a szuperbike gépen át a GP-motorig" – fogalmazott közleményében a magyar versenyző, aki a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában a jövőjéről is szót ejtett.

„Nagyon köszönöm a csapatnak a meghívást, nagyon kedvesek voltak hozzám, de úgy tűnik, nem fogok náluk versenyezni, mert a mai edzésen mellettünk tesztelt a gyári Kawaski-alakulat, és világossá vált számomra, hogy a Pedercini-csapattal nem lehet nyerni vagy a dobogós helyekért küzdeni. Több helyről várok még válaszokat, ezen a héten el kell dőlnie a sorsomnak. Szorít az idő: ha ezen a héten nem derül ki, hol folytatom, akkor valami csodának kell történnie, hogy az idén versenyezni tudjak" – mondta Talmácsi.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.