Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Június 10. 07:37, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

Támad az UV-B: akár negyed óra alatt is leéghetünk

Támad az UV-B: akár negyed óra alatt is leéghetünk

Országszerte nagyon erős UV–B sugárzásra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) – a sugárzás az egész országban elérheti a 7,5-ös értéket.

 

Akinek normál bőrtípusa van, akár negyedóra alatt leéghet a napon. A szakemberek azt javasolják, hogy amíg ennyire erős az UV-B sugárzás, az emberek lehetőleg kerüljék a napozást délelőtt 11 és délután 3 óra között, illetve napközben használjanak fényvédő krémet.



Az előre jelzett értékek országon belüli eloszlása, illetve a már mért adatok megtalálhatók az OMSZ honlapján, a met.hu internetes címen.



(FH)

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.