Városlista
2020. október 22, csütörtök - Előd

Hírek

2010. Január 04. 13:33, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Támadás indult a hazai bankóriás ügyfelei ellen

Támadás indult a hazai bankóriás ügyfelei ellen

Ismeretlenek próbálnak kicsalni hitelkártya adatokat e-mailben, a CIB Bank nevében. A pénzintézet honlapján arra figyelmezteti ügyfeleit, hogy ők semmilyen esetben nem kérik sem e-mailben, sem SMS-ben az ügyfél azonosítóit.

Valószínűleg külföldi csalók próbálnak hitelkártya adatokat megszerezni elektronikus levélben, amit a CIB Bank nevében küldtek. A bank erre abból következtet, hogy az e-mailt rossz magyarsággal írták. Például az szerepel benne, hogy „adataink azt mutatják, hogy az online számla zárolták miatt, következ ok miatt. Jelentkezzen be a kísérlet érvénytelen adatokat. Mi tanácsot Önnek, hogy visszaállítsa a CIB Online számla azonnal, hogy elkerüljék végleges leállítása fiókját."

A CIB Bank honlapján arra hívja fel a figyelmet, hogy az e-mailt véletlenszerűen küldték szét az interneten megtalálható címekre, és a csalók nem fértek hozzá a CIB Bank adatbázisához. Sem a banki honlapot, sem pedig a banki internetes rendszert nem érte támadás.

A bank arra figyelmezteti ügyfeleit, hogy minden körülmények között tartsák titokban felhasználói azonosítójukat, jelszavukat és aláírási kódszavukat. A CIB Bank soha nem kéri az ügyfél azonosítóit sem e-mailben, sem SMS-ben. Arra kérik azokat, akik mégis megadták adataikat a csaló oldalon, haladéktalanul hívják a bank nonstop telefonos ügyfélszolgálatát a 06 40 242 242-es telefonszámon.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 22. 05:00, csütörtök | Belföld

Változik a volánbuszok közlekedési rendje a következő ünnepnapokon

Az október 23-i és a november 1-jei ünnepnapokon, valamint az őszi szünet ideje alatt változik a helyközi és a Volánbusz üzemeltetésében lévő helyi járatok közlekedési rendje.

2020. Október 22. 05:00, csütörtök | Belföld

A fertőzési láncok megszakítását is szolgálja az őszi szünet

A koronavírus-fertőzési láncok megszakítására is alkalmas lehet a pénteken kezdődő őszi szünet az iskolákban - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára szerdán az M1 csatornán.

2020. Október 22. 05:00, csütörtök | Belföld

A légszennyezés évente 1250 euróba kerül minden egyes európai számára

A légszennyezés miatt bekövetkezett betegségek kezelésével és az elhalálozással járó kiadások az európaiak számára évente átlagosan 1250 euróba (mintegy 450 ezer forint) kerülnek fejenként,

2020. Október 21. 18:02, szerda | Belföld

A fogyasztók többsége elutasítja kettős minőséget

A fogyasztók többsége elutasítja a kettős minőséget, vagyis azt, ha azonos márkanév alatt országonként eltérő minőségű élelmiszerek kerülnek forgalomba