Városlista
2020. július 14, kedd - Őrs

Hírek

2010. Január 04. 13:33, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Támadás indult a hazai bankóriás ügyfelei ellen

Támadás indult a hazai bankóriás ügyfelei ellen

Ismeretlenek próbálnak kicsalni hitelkártya adatokat e-mailben, a CIB Bank nevében. A pénzintézet honlapján arra figyelmezteti ügyfeleit, hogy ők semmilyen esetben nem kérik sem e-mailben, sem SMS-ben az ügyfél azonosítóit.

Valószínűleg külföldi csalók próbálnak hitelkártya adatokat megszerezni elektronikus levélben, amit a CIB Bank nevében küldtek. A bank erre abból következtet, hogy az e-mailt rossz magyarsággal írták. Például az szerepel benne, hogy „adataink azt mutatják, hogy az online számla zárolták miatt, következ ok miatt. Jelentkezzen be a kísérlet érvénytelen adatokat. Mi tanácsot Önnek, hogy visszaállítsa a CIB Online számla azonnal, hogy elkerüljék végleges leállítása fiókját."

A CIB Bank honlapján arra hívja fel a figyelmet, hogy az e-mailt véletlenszerűen küldték szét az interneten megtalálható címekre, és a csalók nem fértek hozzá a CIB Bank adatbázisához. Sem a banki honlapot, sem pedig a banki internetes rendszert nem érte támadás.

A bank arra figyelmezteti ügyfeleit, hogy minden körülmények között tartsák titokban felhasználói azonosítójukat, jelszavukat és aláírási kódszavukat. A CIB Bank soha nem kéri az ügyfél azonosítóit sem e-mailben, sem SMS-ben. Arra kérik azokat, akik mégis megadták adataikat a csaló oldalon, haladéktalanul hívják a bank nonstop telefonos ügyfélszolgálatát a 06 40 242 242-es telefonszámon.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 14. 11:18, kedd | Belföld

A Bonduelle visszahívott egy konzervet

A Bonduelle visszahívta a Bon Menu Curry 425 grammos fehérbab konzervét, az intézkedés kizárólag két időpont közötti gyártott tételeket érinti - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

2020. Július 14. 11:00, kedd | Belföld

Szexuálisan bántalmazta négy kisgyerekét egy nő és egy férfi

Őrizetbe vett a rendőrség egy nőt és egy férfit, akik négy kiskorú - a bűncselekmény idején 6, 4, 3 és 2 éves - gyermeküket szexuálisan bántalmazták Kerepesen

2020. Július 14. 10:17, kedd | Belföld

Tizeneggyel emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Tizeneggyel, 4258-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs - közölte a koronavirus.gov.hu kedden.

2020. Július 14. 07:15, kedd | Belföld

Elkezdődött a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztése

Elkezdődött a Budapest-Belgrád vasútvonal magyarországi szakaszának fejlesztése a kivitelezésre vonatkozó szerződés hatályba lépésével - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hétfőn az MTI-vel.