Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2010. Január 04. 13:33, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Támadás indult a hazai bankóriás ügyfelei ellen

Támadás indult a hazai bankóriás ügyfelei ellen

Ismeretlenek próbálnak kicsalni hitelkártya adatokat e-mailben, a CIB Bank nevében. A pénzintézet honlapján arra figyelmezteti ügyfeleit, hogy ők semmilyen esetben nem kérik sem e-mailben, sem SMS-ben az ügyfél azonosítóit.

Valószínűleg külföldi csalók próbálnak hitelkártya adatokat megszerezni elektronikus levélben, amit a CIB Bank nevében küldtek. A bank erre abból következtet, hogy az e-mailt rossz magyarsággal írták. Például az szerepel benne, hogy „adataink azt mutatják, hogy az online számla zárolták miatt, következ ok miatt. Jelentkezzen be a kísérlet érvénytelen adatokat. Mi tanácsot Önnek, hogy visszaállítsa a CIB Online számla azonnal, hogy elkerüljék végleges leállítása fiókját."

A CIB Bank honlapján arra hívja fel a figyelmet, hogy az e-mailt véletlenszerűen küldték szét az interneten megtalálható címekre, és a csalók nem fértek hozzá a CIB Bank adatbázisához. Sem a banki honlapot, sem pedig a banki internetes rendszert nem érte támadás.

A bank arra figyelmezteti ügyfeleit, hogy minden körülmények között tartsák titokban felhasználói azonosítójukat, jelszavukat és aláírási kódszavukat. A CIB Bank soha nem kéri az ügyfél azonosítóit sem e-mailben, sem SMS-ben. Arra kérik azokat, akik mégis megadták adataikat a csaló oldalon, haladéktalanul hívják a bank nonstop telefonos ügyfélszolgálatát a 06 40 242 242-es telefonszámon.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 11:07, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: legyen új választás

Legyen új választás, ezt fogom képviselni - jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráció

2024. Június 15. 11:05, szombat | Belföld

Hitelminősítés - Varga Mihály: két hét, 3 kedvező hitelminősítői döntés

A Moody\'s és a Scope Ratings után ma este a Fitch Ratings is megerősítette Magyarország adósbesorolását, továbbra is befektetésre javasolják hazánkat - közölte a pénzügyminiszter a Facebook-oldalán a hitelminősítő pénteki döntése u

2024. Június 14. 15:03, péntek | Belföld

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását pénteken a Nemzeti Választási Irodában (NVI).