Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2010. Április 27. 11:46, kedd | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Tanácstalan a szakértő az Eva Rhodes ügyben

Tanácstalan a szakértő az Eva Rhodes ügyben

Nem állapítható meg egyértelműen, hogy mi okozta az állatmenhelyet üzemeltető egykori topmodell halálát - hangzott el a szakértői vélemények ismertetése során, az emberöl

Az bizonyos, hogy a bőnyi állatmenhelyet üzemeltető magyar származású brit állampolgár maradványaira bukkantak, arra a kérdésre azonban nemmel válaszoltak a szakértők, hogy egyértelműen megállapítható-e a nagyrészt elhamvasztott maradványokból, ököl- vagy fejszenyélcsapás, esetleg szénmonoxid-mérgezés miatt hunyt el Eva Rhodes. Ha sérülés volt a halál kiváltó oka, akkor annak elszenvedése után 20-30 percen belül veszthette életét a sértett - hangzott el a szakértői elemzések ismertetésekor.

A múlt kedden kezdődött per első tárgyalásán az asszony megölésével vádolt Augusztinyi Csaba elismerte a gyilkosságot; mint elmondta, 2008. szeptember elején vállalt munkát a menhelyen, de - mivel nem kapta meg az ígért elhelyezést, illetve konfliktusba került alkalmazójával - már napokkal később távozott volna.

Csakhogy - mondta akkor a férfi - Eva Rhodes előbb maradásra kérte, majd halogatta bére kifizetését. Vallomása szerint szeptember 10-én este látta meg, hogy a nő az udvaron épp eléget valamit; kiment hozzá, számon kérte fizetését, de a válasz miatt (hogy nem érdemel pénzt a ténykedéséért), szóváltásba keveredtek.

Amikor munkaadója egy kutyapórázzal rásújtott, előbb ököllel, majd a lábának támasztott fejszenyéllel ütötte meg az asszonyt; utóbbival olyan erősen, hogy a fanyél kettéhasadt - elevenítette fel az első tárgyalási napon a történteket.

A 31 éves ózdi illetőségű Augusztinyi Csaba vádlottként elmondta: az eset után eltávozott, majd körülbelül húsz perc múlva visszatért a helyszínre, ahol azt látta, hogy a nő meghalt. A testet a még égő tűzbe húzta, a maradványokat elégette, majd egy közeli telken elásta. A kapukulcsot keresve lépett a nő lakrészébe, ekkor látta meg pénztárcáját, amelyben pár ezer forintot talált, valamint laptopját, amelyet Budapesten eladott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.

2024. Május 01. 09:12, szerda | Helyi

Megnyerte a férfi kézilabda bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC

A hátralévő 3 forduló eredményétől függetlenül már most megnyerte a bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC csapata.

2024. Május 01. 07:13, szerda | Helyi

Először nyílt fotókiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában

„Hommage fekete-fehérben: tisztelgés Győr városa és a Széchenyi István Egyetem előtt” címmel nyílt kiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában a napokban.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.