Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Szeptember 03. 13:00, szombat | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Tanévkezdés iskolarendőrökkel - képekkel, videóval

Tanévkezdés iskolarendőrökkel - képekkel, videóval

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 144 általános iskolában 72 iskolarendőr segíti a gyermekek biztonságos közlekedését.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága az iskolarendőrök közreműködésével még a tanév megkezdése előtt, valamennyi frekventált helyen lévő oktatási intézmény környezetének közbiztonsági, közlekedésbiztonsági és bűnügyi helyzetét áttekintette. A felmérés eredményei alapján a rendőrök kiválasztották azokat az intézményeket, ahol 2016. szeptemberében – a napi oktatás kezdetének és befejezésének időszakában – fokozott rendőri jelenlétet biztosítanak az általános iskolák környékén.



A járőrök segítik a gyermekek biztonságos közlekedését, figyelmet fordítanak a gépjárművezetők jogkövető magatartásának ellenőrzésére, kiemelten a kijelölt gyalogos-átkelőhely megközelítésére, valamint a biztonsági öv és a gyermekülés kötelező használatára.


Az új tanév megkezdésekor az iskolarendőrök minden első osztályba ellátogatnak, ahol bemutatkoznak és apró ajándékokkal kedveskednek a legkisebbeknek.
Az év folyamán a rendőrök különböző baleset-megelőzési programokat szerveznek az iskoláskorúaknak. Ezek közé tartozik például a „SuliMoped” program, amelynek keretén belül segédmotoros járművezetői igazolványhoz juthatnak a felső tagozatosok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.