Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Szeptember 13. 07:25, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Tankok lepték el Pécset

Tankok lepték el Pécset

Első alkalommal rendezték meg Pécsett a Nemzetközi Hadi-, Technikatörténeti Jármű- és Modellkiállítást. A szervezők autókra, motorokra és modellekre alapozva mutatják be a haditechnika fejlődését. Ha a jegybevételek fedezik a kiadások

 
Második világháborús Tigris és Párduc tank, rakétavető, sivatagi csapatszállító. Tizenhat országból több mint 1500 haditechnikai kiállító érkezett Pécsre.


- Mindig az volt az álmom, hogy egy ilyet szerezzek, és egy négy-öt évvel ezelőtt találkoztam egy sándorfalvi fiatalemberrel, aki ilyen járművekkel foglalkozik, ezek restaurálásával és volt pont egy eladó járműve - mondta a hírTV-nek Lőrincz Ferenc, egy 1943-ban gyártott, felújított Willis Jeep boldog tulajdonosa. Igaz hogy mikor megvettem akkor darabokban volt az autó, de elég keményen dolgoztunk rajta, így elkészült - tette hozzá.


Az autók megszállottjait életképekben bemutatott veteránautó-kiállítás is várta a magyar közlekedés lehetséges jövőjét bemutató tárlat mellett. „Én mint a hadtörténelem, a haditechnika és az autózás szerelmese úgy gondoltam, hogy Pécs városa és akik ide látogatnak megérdemelnének egy ilyen rendezvényt" - nyilatkozta Karácsonyi András főszervező.


A szervezők szerint a mostani kiállítás sikerén múlik, hogy hagyományt teremtenek-e vele. Ha a jegybevételek fedezik a kiadásokat, jövőre is megrendezik a különleges fesztivált.


(hírTV)
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére