Városlista
2021. december 9, csütörtök - Natália

Hírek

2013. Február 04. 15:00, hétfő | PR
Forrás: PR - Speedfit

Táplálékkiegészítők: igen vagy nem?

Táplálékkiegészítők: igen vagy nem?

A táplálékkiegészítők, ahogy nevük is mutatja, táplálkozásunk kiegészítői, és nem helyettesítői.

Ennélfogva nem helyes, ha megpróbáljuk őket természetes élelmiszereink rovására/azok helyett fogyasztani , vagyis nem helyettesíthetik a változatos, kiegyensúlyozott étrendet, annak sokkal inkább „támogatói” kell, hogy legyenek. A teljesség igénye nélkül ide tartoznak a vitamin-és ásványi anyag-készítmények, zsírégető hatású termékek, fehérjeporok, izomtömeg-növelő készítmények, aminósavak, kreatinok, ízületjavítók. Azt, hogy kinek milyen táplálékkiegészítőkre van szüksége/ s egyáltalán van-e szüksége, célszerű egyéni elbírálás alá vetni, hiszen mindez függ a nemtől, életkortól, fizikai aktivitástól, egészségi állapottól, edzettségtől stb. A táplálékkiegészítők közül a legtöbb kérdés a zsírégető hatású termékekre irányul, ami nem csoda, hiszen sok embertársunk küzd felesleges kilókkal, s a könnyebb utat keresve még többet is hajlandó fizetni valamilyen csodaszerért, , csak ne kelljen edzeni járni vagy éppen racionálisan étkezni. Sajnos sokan hiszik, hogy néhány kapszula vagy tabletta napi fogyasztásával megoldják a zsírpárnák elleni küzdelmet, s ennek „jegyében” drága készítményeket vásárolnak anélkül, hogy életmódjukon változtatnának. Mondani sem kell, ezen az úton járva biztosan nem lesznek sikeresek, hiszen a kiegészítők optimális hatást csak megfelelő étrend és mozgás mellett tudnak kifejteni. Amennyiben segítségre van szüksége a táplálékkiegészítőket illetően, látogasson el hozzánk február 8-9-én stúdiónk nyílt napjára, ahol termékkóstolókkal, szakmai tanácsadással várjuk.

Írta: Bögi Viktór

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 04. 10:08, szombat | PR

A kompresszorok hazai szakértője: BTK Kft.

A kompresszorok, avagy gázsűrítők széles körben alkalmazott készülékek. Bár egyszerű feladatot látnak el, típusaik és alkalmazási lehetőségeik rendkívül sokszínűek.

2021. December 03. 18:24, péntek | PR

A vállalatok javában radírozzák a Fordista-modelleket

Egy átfogó kutatás a napjainkban zajló történelmi jelentőségű változásokra világított rá.

2021. November 30. 17:07, kedd | PR

Költséghatékonyabbak és energiatakarékosabbak az elektromos buszok, mint a dízelek

Nemzetközi tesztprogram vizsgáztatja a magyar fejlesztésű elektromos Ikarus buszt.

2021. November 29. 17:00, hétfő | PR

Műemléki Piarista Kollégiumot újít fel a Jánosik Kft.

Folytatódik a sátoraljaújhelyi piarista kollégium felújítása. A sikeres első ütemi rekonstrukció után, most a belső terek korszerűsítésén a sor.