Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Április 13. 07:15, péntek | Kék hírek
Forrás: STOP / MTI

Tapolcai helyzet: a rendőrség szerint nem gyilkosság történt

Tapolcai helyzet: a rendőrség szerint nem gyilkosság történt

Rendőrség: a helyszíni szemle kizárta az idegenkezűséget. Két holttestet találtak csütörtök délelőtt egy tapolcai családi házban, a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni a középkorú férfi és nő életét.

Közölte Czirner József, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) orvos igazgatója.

A riasztást nem sokkal 10 óra után kapták a mentők, a tapolcai esetkocsi személyzete csak a halál tényét tudta megállapítani - mondta Czirner József. Hozzátette: a Kölcsey utcai házban talált két ember halála már korábban bekövetkezett, így az újraélesztésnek, vagy segítségnyújtásnak esélye sem volt.

Kómár Viktória, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense korábban azt közölte: a körülmények tisztázása és a helyszínelés folyamatban van, utóbbi várhatóan estig tart. Arra egyelőre nem tudott választ adni, hogy az elhunytak bűncselekmény következtében vesztették-e életüket. A halál okát a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja.

Az MTI tudósítója a helyszínen úgy értesült, hogy a szomszédok hívták a rendőrséget és a mentőket, miután sikoltozást hallottak a házból. A kisváros zsákutcáját a rendőrség lezárta. Kómár Viktória közlése szerint a rendőrség nagy erőkkel biztosítja a helyszínt, az épület előtt népes rokonság gyászolja az elhunytakat.

A mentőket és a rendőrséget értesítő szomszéd, Kovács Elemér az MTI tudósítójának elmondta, hogy a városban jól ismerték a három iskoláskorú gyermeket nevelő, példás életet élő családot. Negyed 11 körül kiabálásra lettek figyelmesek, az otthon tartózkodó nagyszülők kértek tőlük segítséget. A Kölcsey utca végén lévő telken két különálló családi ház áll egymással szemben, a két 40 év körüli ember holttestét az egyik házban találták meg.

Rendőrség: a helyszíni szemle kizárta az idegenkezűséget

A helyszíni szemle kizárta az idegenkezűséget Tapolcán, ahol otthonában találtak rá egy középkorú pár holttestére - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtök este az MTI-vel.

Kómár Viktória tájékoztatása szerint az ügyben a Tapolcai Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárást indított, a halálozás okát igazságügyi orvos szakértő bevonásával vizsgálják. A rendőrség fokozottan ügyel a helyszínen jelenleg is zajló megemlékezés zavartalanságára - írta közleményében a sajtóreferens.

A Napló című veszprémi napilap internetes kiadása, a naplo-online.hu azt írta, "a rendőrség nem erősítette meg és nem is cáfolta a híresztelést, miszerint kábítószer-, vagy gyógyszer-túladagolás lehet a halálesetek hátterében".

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.