Városlista
2024. július 13, szombat - Jenő

Hírek

2024. Június 22. 09:12, szombat | Helyi

Tápszentmiklóson épül a közösségi tér

Tápszentmiklóson épül a közösségi tér

Megkezdődött a Tápszentmiklósi Közösségi Tér építése a munkaterület átadásával – jelentette be a Facebook-oldalán Kovács József polgármester.

A bejegyzésében a község vezetője leírja, hogy „egy nagyon intenzív 170 napos időszak elé nézhetünk. A végső határidő december 4. Bízom abban, hogy megvalósulhat egy nagyon régi álmom, mely szerint Tápszentmiklóson lesz egy olyan hely, ahol bármilyen közösségi rendezvényt meg tudunk tartani.”

Kovács József számít a kormány további segítségére is, hiszen „a teljes bekerülési költség fedezetéhez többletforrásra is szükségünk lesz.”

A posztban még hozzáteszi, hogy „amikor pár éve a szennyvízberuházás megvalósult Tápszentmiklóson, az átadáson Kara Ákos ígéretet tett arra, hogy a következő »nagy dobás« egy olyan létesítmény megépítése lehet Tápszentmiklóson, ami majd lehetőséget nyújt arra, hogy az itt élők is méltó helyen, méltó körülmények között élhessenek közösségi életet. Türelemmel kivártuk ezt az időt, és most végre az álomból valóság lehet.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 13. 08:14, szombat | Helyi

Raklapokból építettek múzeumot a gyerekek

Az Eiffel-torony kicsinyített mását is elkészítették a gyerekek a Generációk Háza raklapos táborában.

2024. Július 13. 07:14, szombat | Helyi

Hugoo-ra várva: van, akinek hiányzik az EYOF jelképes kabalafigurája

Ugyan nem most, hanem már hónapokkal ezelőtt elvitték helyéről Hugoo-t, a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál jelképét az olimpiai sportpark bejáratától

2024. Július 12. 09:11, péntek | Helyi

Munka a kánikulában: Nemcsak a betont, egymást is locsolják – ez a túlélés titka

Sok napsütésre, országos hőségre számíthatunk. Nem lesz eső. 33 és 40 fok között változik a hőmérséklet. Cikksorozatunk első részében azt nézzük meg, hogy az építkezéseken hogyan lehet túlélni ezt az irgalmatlan meleget.

2024. Július 12. 08:11, péntek | Helyi

Bronzérem az egyetemi evezős világbajnokságon

A hétvégén zárult a hollandiai Rotterdamban megrendezett egyetemi evezős világbajnokság, amelyen kiválóan szerepelt a magyar csapat.