Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Szeptember 10. 18:00, szombat | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Taroltak a Lipóti Önkéntesek az önkéntes tűzoltók II. fokozatú versenyén

Taroltak a Lipóti Önkéntesek az önkéntes tűzoltók II. fokozatú versenyén

II. fokozatú gyermek-, ifjúsági- és felnőtt önkéntes tűzoltóversenyt rendeztek Győr-Moson-Sopron Megyében.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség szeptember 10-én, szombaton már harmadik alkalommal szervezte meg a körzeti versenyen kategóriájukban legjobb eredményt elért csapatoknak a II. fokozatú gyermek-, ifjúsági- és felnőtt önkéntes tűzoltóversenyt Sáráspusztán.

Célunk a hagyományok ápolása, az egyesületek utánpótlás nevelésének elősegítése. Az egyesületek tagjai feladataikat önkéntesként, munkabér nélkül, szabadidejük terhére teljesítik.

A versenyt Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója nyitotta meg, majd Vécs Pál a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke is üdvözölte a résztvevőket és sportszerű versenyzést kívántak a csapatoknak.

A versenyzők indulási sorrendje sorsolás útján dőlt el, majd megkezdődött a viadal kismotorfecskendő szerelés és a váltófutás versenyszámokban.

A versenyen 30 csapat vett részt három – gyermek, ifjúsági, felnőtt - korcsoportban, hat kategóriában. A rendezvény jó hangulatban zajlott, a kellemes napsütéses időben mindenki sportszerűen küzdött a dobogós helyekért. A csapattagok lelkesen buzdították egymást, több településről a polgármesterek is elkísérték az önkénteseket, s a helyszínen szurkoltak értük. A mai versenyen a legjobban Lipót község önkéntes csapatai szerepeltek, de Fertőszentmiklós is kétszer állhatott a képzeletbeli dobogó felső fokára.

A legjobb eredményt elért csapatok kategóriánként:

Gyermek lány kategória I. helyezett: Csorna csapata

Gyermek fiú kategória I. helyezett: Lipót csapata

Ifjúsági lány kategória I. helyezett: Fertőszentmiklós csapata

Ifjúsági fiú kategória I. helyezett: Lipót csapata

Felnőtt női kategóriában I. helyezett: Fertőszentmiklós csapata

Felnőtt férfi kategóriában I. helyezett: Lipót csapata

Összesített csapatversenyben I. helyezett: Lipót felnőtt férfi csapata

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egy vándorserleget ajánlott fel a 800 liter/perces kismotorfecskendő-szerelés versenyszámban a legjobb időeredményt elért csapatnak, amely Rábacsanak felnőtt férfi csapatáé lett az idén.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Védelmi Bizottság is felajánlott egy vándorserleget, a legjobb összesített időeredményt elérő csapatnak, amely a Lipóti felnőtt férfi csapathoz került.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felajánlott egy-egy különdíjat a leggyorsabb csapatoknak. A legjobb összesített időeredményt elért gyermek csapat idén a lipóti fiúk, az ifjúsági csapatok közül a leggyorsabb szintén a lipótiaké volt, így a lipóti ifjúsági fiú csapat kapta a díjat. A felnőttek közül a legjobb összesített időeredmény a Lipót férfi csapata érte el, jutalmul a csapat védőruhákat kapott.

A megyei tűzoltó szövetség különdíjait, - egyrészt a legjobb eredményt elért kismotorfecskendő-szerelést teljesítő csapat kapta - aki Rábacsanak felnőtt férfi csapata, a legeredményesebb váltófutást teljesítő csapat pedig a mai napon a lipóti ifjúsági fiú csapata - vehette át.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek hagyományápoló, fiatalokat nevelő, közösségformáló és tűzmegelőzési funkciót töltenek be, de részt vesznek a helyi közbiztonsági, veszélymegelőzési munkákban is. Az egyesületek működése, az önkéntesség a katasztrófavédelem által támogatott társadalmi érték.

Gratulálunk a versenyző csapatoknak!

Képek: Ruskáné Takács Anita tű.fhdgy.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.