Városlista
2022. május 28, szombat - Emil, Csanád

Hírek

2020. Február 20. 07:50, csütörtök | Külföld

Tavaly 6,5 milliárdot keresett a spirál hajgumi kitalálója

Tavaly 6,5 milliárdot keresett a spirál hajgumi kitalálója

Iskolatársai kinevették a 27 éves svájci lány ötletét, most milliomos.

A történet közel tíz évvel ezelőtt kezdődött, amikor a buliba igyekvő, most már 27 éves Sophie Trelles-Tvede nem találta a hajgumiját, így haját egy régi telefonzsinórral kötötte össze.

A sztori itt véget is érhetett volna, azonban a másnapos egyetemista lány a fürdőszobában az elkenődött sminkje lemosása után rájött, hogy a copfja gyakorlatilag hibátlan az átbulizott éjszaka ellenére is, a spirális kábel ugyanis tökéletesen a helyén tartotta a tincsein, ráadásul meg sem törte a hajszálait.

A svájci születésű lány a karácsonyi szünetet aztán a barátjával arra használta, hogy kifejlessze az Invisibobble-t, a spirál hajgumi prototípusát, mely 2013-ban belopta magát a világ copfos felének szívébe.

Először 3-as csomagokban árulták a kiegészítőt, dobozát 5 fontért. 2012-ben egy kínai cég elkezdte nagy mennyiségben gyártani a hajgumikat, és beindult az online értékesítés, ezzel pedig sikertörténet is kezdetét vette. Sophie ötletével a BBC cikk szerint tavaly 6,5 milliárd forintnak megfelelő fontot keresett, pedig csoporttásrsai anno kinevették az üzlet indulásakor készült Instagram-posztjait.

A most müncheni központtal rendelkező Invisibobble, melyben Sophie akkori párja, Felix Haffa jelenleg is cégtárs, akkor került igazán fókuszba, mikor felkerültek a Forbes magazin Harminc sikeres fiatal 30 alatt listájára. A hajgumit azóta 100 ezer viszonteladónál lehet megvásárolni.

Forrás: hirado.hu

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 28. 16:06, szombat | Külföld

Az idén először egymillió alatt a koronavírus-fertőzöttek száma Angliában

Az idén először egymillió alá csökkent a koronavírus-fertőzöttek száma Angliában a brit statisztikai hivatal (ONS) pénteken ismertetett legfrissebb becslése szerint.

2022. Május 28. 09:02, szombat | Külföld

Először térképezték fel a pompeji vulkánkitörés egy áldozatának teljes génkészletét

Először térképezték fel a Vezúv Kr.u. 79-es pusztító kitörése miatt meghalt pompeji áldozat teljes örökletes genetikai információját.

2022. Május 27. 17:03, péntek | Külföld

Szívinfarktus miatt meghalt az uvaldei lövöldözésben megölt egyik tanárnő férje

Szívinfarktust kapott és meghalt a Texas állambeli Uvalde városának általános iskolájában történt lövöldözésben megölt egyik tanárnő férje

2022. Május 27. 14:09, péntek | Külföld

Elfogták a kolozsvári nő meggyilkolásával gyanúsított volt egyetemi oktatót

Elfogták Boné Ferenc volt kolozsvári egyetemi oktatót csütörtök este Nagyváradon, a férfit barátnője, Molnár Beáta meggyilkolásával gyanúsítják.