Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Február 20. 07:50, csütörtök | Külföld

Tavaly 6,5 milliárdot keresett a spirál hajgumi kitalálója

Tavaly 6,5 milliárdot keresett a spirál hajgumi kitalálója

Iskolatársai kinevették a 27 éves svájci lány ötletét, most milliomos.

A történet közel tíz évvel ezelőtt kezdődött, amikor a buliba igyekvő, most már 27 éves Sophie Trelles-Tvede nem találta a hajgumiját, így haját egy régi telefonzsinórral kötötte össze.

A sztori itt véget is érhetett volna, azonban a másnapos egyetemista lány a fürdőszobában az elkenődött sminkje lemosása után rájött, hogy a copfja gyakorlatilag hibátlan az átbulizott éjszaka ellenére is, a spirális kábel ugyanis tökéletesen a helyén tartotta a tincsein, ráadásul meg sem törte a hajszálait.

A svájci születésű lány a karácsonyi szünetet aztán a barátjával arra használta, hogy kifejlessze az Invisibobble-t, a spirál hajgumi prototípusát, mely 2013-ban belopta magát a világ copfos felének szívébe.

Először 3-as csomagokban árulták a kiegészítőt, dobozát 5 fontért. 2012-ben egy kínai cég elkezdte nagy mennyiségben gyártani a hajgumikat, és beindult az online értékesítés, ezzel pedig sikertörténet is kezdetét vette. Sophie ötletével a BBC cikk szerint tavaly 6,5 milliárd forintnak megfelelő fontot keresett, pedig csoporttásrsai anno kinevették az üzlet indulásakor készült Instagram-posztjait.

A most müncheni központtal rendelkező Invisibobble, melyben Sophie akkori párja, Felix Haffa jelenleg is cégtárs, akkor került igazán fókuszba, mikor felkerültek a Forbes magazin Harminc sikeres fiatal 30 alatt listájára. A hajgumit azóta 100 ezer viszonteladónál lehet megvásárolni.

Forrás: hirado.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).