Városlista
2023. február 1, szerda - Ignác

Hírek

2020. Február 20. 07:50, csütörtök | Külföld

Tavaly 6,5 milliárdot keresett a spirál hajgumi kitalálója

Tavaly 6,5 milliárdot keresett a spirál hajgumi kitalálója

Iskolatársai kinevették a 27 éves svájci lány ötletét, most milliomos.

A történet közel tíz évvel ezelőtt kezdődött, amikor a buliba igyekvő, most már 27 éves Sophie Trelles-Tvede nem találta a hajgumiját, így haját egy régi telefonzsinórral kötötte össze.

A sztori itt véget is érhetett volna, azonban a másnapos egyetemista lány a fürdőszobában az elkenődött sminkje lemosása után rájött, hogy a copfja gyakorlatilag hibátlan az átbulizott éjszaka ellenére is, a spirális kábel ugyanis tökéletesen a helyén tartotta a tincsein, ráadásul meg sem törte a hajszálait.

A svájci születésű lány a karácsonyi szünetet aztán a barátjával arra használta, hogy kifejlessze az Invisibobble-t, a spirál hajgumi prototípusát, mely 2013-ban belopta magát a világ copfos felének szívébe.

Először 3-as csomagokban árulták a kiegészítőt, dobozát 5 fontért. 2012-ben egy kínai cég elkezdte nagy mennyiségben gyártani a hajgumikat, és beindult az online értékesítés, ezzel pedig sikertörténet is kezdetét vette. Sophie ötletével a BBC cikk szerint tavaly 6,5 milliárd forintnak megfelelő fontot keresett, pedig csoporttásrsai anno kinevették az üzlet indulásakor készült Instagram-posztjait.

A most müncheni központtal rendelkező Invisibobble, melyben Sophie akkori párja, Felix Haffa jelenleg is cégtárs, akkor került igazán fókuszba, mikor felkerültek a Forbes magazin Harminc sikeres fiatal 30 alatt listájára. A hajgumit azóta 100 ezer viszonteladónál lehet megvásárolni.

Forrás: hirado.hu

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 31. 07:39, kedd | Külföld

Joe Biden: az Egyesült Államok nem ad F-16-os vadászrepülőket Ukrajnának

Az Egyesült Államok nem ad F-16-os harci repülőgépeket Ukrajnának - közölte Joe Biden elnök hétfőn.

2023. Január 29. 08:23, vasárnap | Külföld

Cseh elnökválasztás - Petr Pavel nyerte a választást

Petr Pavel nyugalmazott tábornok nyerte a cseh államfőválasztást - derült ki a statisztikai hivatal jelentéséből az összes szavazókörzetben leadott és összeszámlált szavazatok alapján.

2023. Január 27. 13:59, péntek | Külföld

Az EU meghosszabbítja az Oroszország elleni gazdasági szankciókat

Az uniós tagországok kormányait tömörítő tanács fél évvel, 2023. július 31-ig meghosszabbítja az Oroszország egyes gazdasági ágazataira vonatkozó korlátozó intézkedéseket - közölte a testület pénteken.