Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Július 02. 20:47, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Tavares-jelentés - Jobbik: az EU megbukott az alapjogok védelméből

Tavares-jelentés - Jobbik: az EU megbukott az alapjogok védelméből

A Jobbik parlamenti frakciója szerint az európai uniós alapértékek semmit nem érnek a magyar emberek és a magyar kisebbség jogainak megvédése esetében, ezért kimondható, hogy az EU megbukott az alapjogok védelméből.

Staudt Gábor, a párt országgyűlési képviselője kedden az MTI-vel azt közölte: a Tavares-jelentésnek az Európai Parlamentben (EP) lefolytatott vitája ismét rámutatott "az Európai Unió gyalázatos kétarcúságára", és arra, hogy az alapvető jogok kizárólag a politikai játszmák szintjén fontosak az unió döntéshozói számára.
Rui Tavares portugál zöldpárti EP-képviselő a "Magyarország elleni kirohanását" az EU alapjogi chartájának idézésével kezdte, ám nem említette, hogy két ország, Nagy-Britannia és Lengyelország eleve felmentést kapott a charta alkalmazása alól, Csehország pedig "a súlyosan rasszista Benes-dekrétumok megvédése érdekében zsarolta ki magát az alapjogi charta hatálya alól" - tudatta.
A képviselő azt írta: a Jobbiknak nem feladata, hogy megvédje a kormányt, hiszen szerintük az a "látszatszabadságharc", amelyet Orbán Viktor vív, nem vezet sehová.
"Kötelességünk viszont egyrészt felhívni a figyelmet az EU birodalmi törekvéseire, másrészt a magyar kormánytól olyan valódi lépéseket követelni, mint például csatlakozási szerződésünk újratárgyalása a termőföld védelmében, vagy a hatékony fellépés a határon túli magyarok érdekében" - tette hozzá.
A Jobbik álláspontja, hogy csakis a Nemzetek Európája jövőkép fogadható el Magyarország számára, és el kell utasítani az Európai Egyesült Államok gondolatát. Ezért továbbra is szorgalmazza, hogy a magyarok népszavazáson dönthessenek az ország uniós tagságának fenntartásáról - közölte Staudt Gábor.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár