Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Május 22. 13:11, szerda | Helyi
Forrás: infogyor.hu

Tavaszi hulladékgyűjtés - Adyváros és Marcalváros

Tavaszi hulladékgyűjtés - Adyváros és Marcalváros

Tavaszi nagytakarítás Adyvárosban és Marcalvárosban, most díjmentesen. Megszabadulhat feleslegessé vált holmijától a kihelyezett szelektív hulladékudvarban.

Adyváros
A GYŐR-SZOL Zrt. a háztartásokban felhalmozódott lom jellegű hulladékok elhelyezése érdekében gyűjtőpontot üzemeltet május 25-én, szombaton 8 és 18 óra között Győr Adyvárosban, a Graboplast-sátor (Szigethy Attila út és Ifjúsági körút sarok) melletti sportpályán. A hulladékok átvételére kizárólag a gyűjtőhelyen van lehetőség.

Marcalváros
A GYŐR-SZOL Zrt. a háztartásokban felhalmozódott lom jellegű hulladékok elhelyezése érdekében gyűjtőpontot üzemeltet június 1-jén, szombaton 8 és 18 óra között Győrben a Marcalvárosi Főigazgatóság Arany János Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola (Örkény István út 6., bejárat a kiserdő felől), udvarán. A hulladékok átvételére kizárólag a gyűjtőhelyen van lehetőség.

A hulladék elhelyezéséhez, hozza magával:

  • korábban kiadott Győr Kártyáját
  • lakcímkártyáját
  • hulladékdíjszámláját

( Azok a lakók, akik társasházként, egyben fizetik a közüzemi számlájukat, korábban kiadott Győr Kártyával és lakcímkártyával igazolhatják a hulladék elhelyezésére való jogosultságot.)

Az akció a rendőrség és a közterület-felügyelet kiemelt biztosítása mellett zajlik.

Radnóti Ákos, aki Adyváros-és Jancsifalu egy részének a képviselője elmondta, köszönet Dr.Somogyi Tivadarnak, aki elindította ezt az akciót és városnak, hogy megvalósulhat, mivel régóta nem volt helyszíni lomtalanítás, igaz a képviselő hozzátette, hogy a lomok elvitelére díjmenetesen eddig-és ezután is lesz lehetősége a győrieknek a megfelelő udvarokba, de most úgy gondolták, hogy a lakosságnak is kedveznek azzal, hogy a közelükbe hozzák ezt a lehetőséget és kényelmes körülmények között, megfelelő feltételek biztosításával ez megvalósulhat.

A képviselő elmondta, Adyváros az egyik legtisztább városrész, a tavalyi évben is átadtak 100 db utcai szemeteskukát, s ez az akció is jól illik ebbe, hogy továbbra is így maradjon, ezért kéri a lakosságot használják ki ezt a lehetőséget most szombaton, május 25-én, 8-18 óra között az Ifjúság körút-Szigethy A. út kereszteződésben lévő "Grabo" sátornál, ahova el lehet helyezni a sátor melletti sportpályán a szemetet. Kéri a közös képviselők segítségét is, hogy segítsenek a lakosság tájékoztatásában, hiszen ezt ők is megtették szórólapokkal, hírlevélben, weblapon keresztül, de fontos, hogy minél többen értesüljenek róla.

Rózsavölgyi László marcalvárosi képviselő elmondta, hogy sokat tesz a körzetében a köztisztaságért, s fontosnak tartja, hogy a lakosság is éljen ezzel a lehetőséggel, hiszen a körzetében is több olyan hely akad, ahova illegális szemetet helyeznek el, például a kiserdőbe vagy a szelektív hulladékgyűjtő edények mellé nem odavaló lomokat, s most így ez megoldódhat, amennyiben június elsején 8-18 óra között a Marcalvárosi Főigazgatóság Arany János Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola (Győr, Örkény I.út 6., bejárat a kiserdő felől) udvarában elhelyezik a felesleges lomokat.

Kövecses Péter a Győr-Szol Zrt.igazgatója elmondta, hogy az akciót úgy szervezik meg, hogy a veszélyes hulladékon kívül átvesznek mindent, akár elektronikai, fém, papír, műanyag, nyesedék, építési törmelék vagy bútor legyen az. A helyszíneken a rendőrség és a közterület-felügyelet folyamatosan jelen lesz az esemény biztosítása érdekében. S kérik a lakosságot hozzák magukkal a Győr Kártyát, lakcímkártyát, hulladékdíjszámlát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.