Városlista
2020. szeptember 25, péntek - Eufrozina

Hírek

2019. Október 04. 07:20, péntek | Külföld

Távozik a Tesco vezérigazgatója

Távozik a Tesco vezérigazgatója

Jövő nyáron távozik a Tesco éléről Dave Lewis vezérigazgató, aki Nagy-Britannia legnagyobb kiskereskedőjét mentette meg 2014-ben az összeomlástól.

„Most van a megfelelő idő arra, hogy átadjam a stafétabotot, a kiigazításunk sikerült" - mondta Lewis szerdán az újságíróknak.

Lewis távozásáról akkor érkeztek a hírek, amikor a Tesco az első féléves profitja a vártnál is jobb lett, 25 százalékkal 1,4 milliárd fontra (mintegy 524 milliárd forint) emelkedett, és 58,7 százalékkal megemelkedett az időközi osztalék is.

A számok egyértelműen bizonyítják Lewis kitűzött céljának elérését, melyet a 2014. évi számviteli botrány után jelentősen visszaesett forgalom korrigálására készített helyreállítási tervében jelölt meg.

A Tesco a mélyponton volt, amikor Lewis átvette a céget, de azóta minden kitűzött célját elérte, beleértve azt a célt is, hogy 3,5 és 4 penny közötti nyereséget keressen minden egyes fonton, amelyet a vásárlók elköltenek a cégnél.

Az első félévi haszonkulcs 3,67 százalék volt.

"Egyszerűen fogalmazva ő az a pasi, aki megmentette a Tesco-t, és ennek hatalmas eredménynek kell lennie a brit kiskereskedelem történetében" - mondta Clive Black, a Shore Capital elemzője.

A Tesco részvényei - a vállalat 27,4 százalékát fedi le Nagy-Britannia élelmiszer-kiskereskedelmi piacának - Lewis 2014. szeptemberi vezetése óta 6 százalékkal erősödtek. Lewis azonban hozzátette, hogy a Tesco részvényei valójában mintegy 40 százalékkal emelkedtek, mivel a számviteli szabálytalanságok teljes körét csak 2014 októberében fedezték fel.

Lewis felülvizsgálta a Tesco beszállítói kapcsolatait, csökkentette az árakat, egyszerűsítette a termékskálát és javította az üzletek szabályait.

A munkahelyek száma is csökkent, beleértve az augusztusban bejelentett 4500 fős elbocsátást is.

A Tesco nem áll le a vezér távozásával, további boltok megnyitását tervezi, megduplázza az Egyesült Királyságbeli online kapacitását és újragondolja Clubcard hűségprogramját is.

Forrás: origo.hu

Kép: Tesco

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 25. 10:01, péntek | Külföld

Ellopták a szent II. János Pál pápa vérét tartalmazó ereklyét egy olasz templomból

Felhívást intézett a tolvajokhoz az olaszországi Spoleto érseke csütörtökön, szolgáltassák azonnal vissza a szent II. János Pál pápa néhány csepp vérét tartalmazó ereklyetartót, melyet a város székesegyházából loptak el.

2020. Szeptember 25. 07:00, péntek | Külföld

Bécs 100 euróig átvállalja az elromlott háztartási eszközök javítási költségét

Az elromlott háztartási eszközök újrafelhasználása érdekében Bécs városa átvállalja az osztrák fővárosban lakók eszközei javítási költségének felét, maximum 100 eurót ( 36 500 forintot)

2020. Szeptember 25. 05:00, péntek | Külföld

Ötven embercsempészt vettek őrizetbe egy nemzetközi műveletben

Ötven embercsempészt vettek őrizetbe és több mint 7200 illegális bevándorlót azonosítottak az illetékes hatóságok egy, több európai uniós tagállam és balkáni ország bevonásával végzett egyhetes nemzetközi művelet során

2020. Szeptember 24. 15:01, csütörtök | Külföld

Belgiumban rövidül a karatén ideje, az utcai maszkviselés jövő hónaptól nem kötelező

Belgiumban 14-ről hét napra rövidül le a koronavírus-járvány miatti kötelező hatósági karantén ideje, a maszk utcai viselése október elsejétől nem lesz kötelező - jelentette be szerdán a kormány.