Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2011. Május 21. 07:21, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Taxisok miatt aggódik a Budapest Airport

Taxisok miatt aggódik a Budapest Airport

Rendkívül nyugtalanítónak tartja a helyzetet a repülőtéri taxidrosztok jövőjét illetően Budapest Airport (BA). A Budapesti Közlekedési Központnak (BKK) szerintük nagyon kevés ideje maradt arra, hogy aláírja a város Tömegközlekedési M


A Budapest Airport (BA) vezetése már több mint fél éve, 2010 novemberében többszintű tárgyalást kezdeményezett a Fővárosi Önkormányzattal és a fővárosi taxiállomásokat üzemeltető szervezettel azzal a szándékkal, hogy újratárgyalják a korábbi szerződést, amely 2011. május 26-án lejár. A Budapest Airport célja egy új megállapodás lenne, amely garantálja a biztonságos, megbízható, jó minőségű repülőtéri taxi szolgáltatást, megfizethető áron.

A BA képviselői több magas szintű találkozón vettek részt, amelyet Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója vezetett. A tárgyalások célja az volt, hogy mielőbb megállapodást kössenek. A repülőtér üzemeltetője hajlandó volt a BKK szinte valamennyi elvárását teljesíteni, beleértve, hogy a taxi-ügyet a repülőteret érintő tömegközlekedés átfogó kérdéskörébe helyezze. A Budapest Airport részéről nem merült fel több akadály, amely hátráltatta volna megállapodást, bár kétségtelen, hogy néhány nehezen megmagyarázható késlekedés veszélyeztette a dokumentum határidőn belüli aláírását.

Jelen állás szerint kényes helyzetbe kerülhet a repülőtér, hiszen – amennyiben a Budapest Airport nem hozza meg a saját hatáskörében megvalósítható intézkedéseket – visszaköszönhetnek azok az idők, amikor az utasokat zaklatták, átverték és megkárosították, amikor a magyar főváros repülőtere folyamatosan a címlapokon szerepelt a hírhedt a taxis háború miatt – figyelmeztet közleményében a társaság.

A Budapest Airport elsődleges célja, hogy elkerülje ezt a kaotikus helyzetet., „a szabályozatlanság ugyanis nemcsak a jelenlegi szerződéses partner, a Főtaxi üzleti érdekeit sérti, hanem egyenesen aláássa a közrendet, súlyosan csorbítja Magyarországnak mint az EU-elnökség vendéglátójának hírnevét, és károsítja a magyar turisztikai és idegenforgalmi ágazatot” -olvasható a nyílt levében. Amennyiben 2011. május 26-ig (azaz a jelenlegi taxidroszt-üzemeltetési szerződés lejártáig) nem jön létre új megállapodás, a Budapest Airport kénytelen lesz saját terve szerint eljárni, hogy minden lehetséges és törvényes módon megvédje a közbiztonságot és a rendet a repülőtér termináljainál. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője készen áll minden erejével, tétovázás nélkül fellépni az utasai biztonsága és kényelme érdekében.

Orientpress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség/archív

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.