Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Május 29. 12:35, kedd | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Te Szedd! - megyékben 40 helyszínen gyűjtik a hulladékot

Te Szedd! - megyékben 40 helyszínen gyűjtik a hulladékot

Győr-Moson-Sopron megye is csatlakozott a Te Szedd országos hulladékgyűjtő akcióhoz.

Az önkénteseket negyven helyszínen várják június 2-án, Győrben a Kiskút ligetben délelőtt 9 órakor indul majd a munka. A szervezők bíznak a sikerben, hiszen tavaly mintegy 3.000-en több mint 25 tonna szemetet szedtek össze egy nap alatt.

Tavaly az önkéntesek az állatkert mellett gyülekeztek. Itt kapták meg a hulladékgyűjtéshez szükséges kesztyűket, zsákokat. A nap végére a megye 54 helyszínén több mint 25 tonna szemetet szedett össze a mintegy 3.000 résztvevő. Az idei akciónak egyelőre 40 helyszíne van, a regisztráció azonban még nem zárult le: május 30-ig még lehet jelentkezni a munkára a www.teszedd.hu honlapon, és ugyanitt várják a javaslatokat újabb helyszínekre, ahol elkél a segítség - mondta el Janák Emil az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense