Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2023. Augusztus 07. 14:25, hétfő | PR
Forrás: (x)

Tedd egyedivé a könyvespolcod!

Tedd egyedivé a könyvespolcod!

A fali polcok praktikus elemei a szoba berendezésének, hiszen jól áttekinthető módon helyezhetjük el rajta a könyveket. A fali polcok azonban nem csak az olvasmányok tárolására adnak lehetőséget.

A kreatívan berendezett polcok magára vonzza a tekintetet, ezáltal arra helyezhetjük a fókuszpontot, ami dekoratív az otthonunkban!

A könyvespolc megjelenését a rajta lévő könyvek elhelyezésével is megváltoztathatjuk. A megszokott függőleges elrendezés helyett néhány nagyobb lexikont fektessünk vízszintesen a polclapra. Rögtön felkelti mindenki érdeklődését a dizájnból kilógó könyv! De élhetünk a színek erejével is. A különböző színes borítóval rendelkező könyveket akár színpalettaként is felvonultathatjuk egymás mellett. A színek játékosságot, vidámságot biztosítanak az enteriőrben, így tudja otthonunkat díszíteni a különleges könyvespolc.

A fali polcokon a könyvek mellett legtöbbször emléktárgyakat sorakoztatnak fel. Ezek az apróságok származhatnak gyerekkorunkból, vagy egy korábbi utazásról - számos meghitt élményt eszünkbe juttathat, amiért helye lesz a polcon. Rendezzük őket egy csoportba, vagy állítsuk be a könyvek közé és bármikor, ha ránézünk, indulhat a nosztalgiázás!

A könyvtámaszokról se feledkezzünk meg, hiszen manapság már számtalan formában kaphatók. A legegyszerűbb L alakú könyvtámasz a polc rendszerezését szolgálja. Ha igazán meghökkentő látványt akarunk vendégeink számára szolgáltatni, válasszunk a szuperhősök, az állatok vagy a modern tudományok ihlette mintákból. Ha igazi Star Wars rajongó vagy, szerezz be egy Yoda mesteres támaszt, amelyben a Jedik erejével tartja meg a neki támasztott írásműveket!

A polc hátterével általában nem foglalkozunk, pedig azt is díszíthetjük. Fessük át a polc mögötti falfelületet vagy tapétázzuk le, ezáltal egyedivé tettük a könyvtároló bútorunkat! Ráadásul akkor is jól alkalmazható ez a megoldás, ha már unjuk a meglévő polcot és egyszerűen csak szeretnénk új köntösbe burkolni.

A könyvespolcok fontos kiegészítő eleme lehet a világítás. Ehhez legjobb választás a LED szalag, amely rendkívül kis helyet igényel. Dekoratív és praktikus funkcióját is kihasználhatjuk, ha a könyvek felé szereljük a LED csíkot. A fények segítségével áttekinthető módon böngészhetünk az olvasnivalók között, de háttérvilágításként is nagyon hangulatos. Ha felkeltette érdeklődésed a könyvespolc világítás, az ANRO webáruházban remek áron, szuper feltételekkel szerezhetsz be minden szükséges kelléket a kivitelezéshez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.