Városlista
2023. október 1, vasárnap - Malvin

Hírek

2022. December 17. 07:15, szombat | Helyi

Téli ítélkezési szünet lesz a bíróságokon

Téli ítélkezési szünet lesz a bíróságokon

Téli szünetet tartanak a bíróságok. Ez azt jelenti, hogy december 19-től egészen 2023 január 6-ig nem lesznek tárgyalások. – közölte a Győri Törvényszék.

A polgári perrendtartásban meghatározott úgynevezett tél ítélkezési szünet időtartama a felekre nézve megállapított határidőkbe nem számít bele. A határidők számításának általános szabályai irányadóak azonban az ítélkezési szünet alatt is a soron kívüli eljárás, az előzetes bizonyítás esetén, illetve egyes végrehajtási perekben és nemperes eljárásokban.

A téli ítélkezési szünet a határidők számítását büntető ügyekben nem érinti. A büntetőügyek esetében a büntető bírák eljárnak az előállításos ügyekben, a gyorsított eljárásokban és döntenek a kényszerintézkedések alkalmazásáról pl.: letartóztatás elrendeléséről.

A bíróságok főszabály szerint ezen időszakban tárgyalásokat nem tartanak.

A szónetben valamennyi bírósági épület kezelőirodája hétfőtől péntekig naponta 9-11 óra között fogadja az ügyfeleket és ebben az időszakban érhető el telefonon. A bíróság a téli ítélkezési szünet tartama alatt is fogadja az elektronikus ügyfélkapun keresztül, illetőleg postai úton megküldött beadványokat, és a bíróság épületeiben elhelyezett gyűjtőládákban személyesen is mód van a beadványok benyújtására.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 29. 09:15, péntek | Helyi

Adalékok az Oppenheimer filmhez

A hivatalos tartalmi leírás szerint a film J. Robert Oppenheimer fizikusról szól

2023. Szeptember 29. 08:17, péntek | Helyi

Betyártalálkozó Láziban

A rossz időjárás ellenére is sokan látogattak ki a hétvégén Láziba, ahol első alkalommal tartották meg a Bakonyaljai Hagyományteremtő Betyártalálkozót.

2023. Szeptember 29. 07:16, péntek | Helyi

Éjjel-nappal lehet könyvet kölcsönözni az automatából

A sikeres tesztüzem után élesben is elindult a győri könyvtár könyvkölcsönző automata szolgáltatása.

2023. Szeptember 28. 09:16, csütörtök | Helyi

Újabb két holland világbajnok kézilabdázót igazol a Győr

Az egyaránt világbajnok holland Dione Housheer és Bo van Wetering jövő nyártól a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.