Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2010. November 03. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: GYŐR-SZOL Zrt.

Téliesítették a Győrben lévő csobogókat, szökőkutakat és ivókutakat

Téliesítették a Győrben lévő csobogókat, szökőkutakat és ivókutakat

Győrben a GYŐR-SZOL Győri Közszolgáltató és vagyongazdálkodó Zrt. feladata a közterületen található ivókutak és vízi alkotások téliesítése. A Zrt. szakemberei a Városüzemeltetési Feladattervben foglaltaknak megfelelően gondoskodnak

Szabad strandok téliesítése:

Nyitva tartás szerint 2010. augusztus 31-éig voltak látogathatóak Győr szabad strandjai. A bezárást követően a szabadtéri zuhanyzó és a fürdőház vízét elzárták, a fürdőházat víztelenítés után a jövő nyárig lezárták. Itt 2010. szeptember 1-jétől a vízvételi lehetőség megszűnt.

Városi ivókutak téliesítése:

2010. október 1-jétől folyamatos a város területén lévő ivókutak elzárással történő téliesítése. Így többek között a Kovács Margit iskola előtt, a PÁGISZ iskola előtt, az I. sz. parkban, a Malom ligetben, a Király utcában, a Széchenyi téren és a Dunakapu téren szünetel tavaszig a vízvételi lehetőség.

Városi locsoló hálózat téliesítése:

Szintén 2010. október 1-jétől vette kezdetét Győr belvárosában a locsolóhálózat téliesítése. Automata öntöző hálózat üzemelt a Városház téren, amely a gyepet és a növényeket látta el vízzel. Ezzel együtt téliesítésre került a Széchenyi tér növényeit, valamint a Baross Gábor út és Arany János út fáit öntöző automata berendezés.

Baross úti csobogók téliesítése:

Október közepén megtörtént a Baross úti vízi alkotások téliesítése. A vizet elzárták, a medencék leürítésre kerültek, az Audis Kőcsigát, a Csónakos Fiút és a Szent György műalkotást megtisztították.

Megyeházi előtti téren lévő szökőkút téliesítése:

A Városüzemeltetési Feladat tervben foglaltaknak megfelelően 2010. október 23-a után elzárták a vizet a Megyeháza előtti téren és a Széchenyi téren található szökőkutaknál. A medencéket kitakarították, a gépészeti elemeket pedig tavaszig pihentetik. A Megyeháza előtti szökőkút medencéjét a szakemberek az állagmegóvás érdekében le is fedték.

Kutak a köztemetőkben:

A GYŐR-SZOL Győri Közszolgáltató és vagyongazdálkodó Zrt. a megyeszékhely köztemetőiben 2010. november 8-ától kezdődően zárja le a kutakat. A Nádorvárosi, a Révfalui, az Újvárosi és a Sugár úti köztemetőben leszerelik a Norton kutakat, a többi győri köztemetőben elzárják a vizet. Korábban ezt a munkát közvetlenül a Mindenszentek után végezték el, idén azonban a várhatóan enyhe időjárás egy hét haladékot adott.

Tisztelettel:

Nagy Csaba
vállalati kommunikáció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 09:15, hétfő | Helyi

Világranglista: a legjobbak közé került a győri egyetem

A lista készítői egyebek mellett vizsgálták a publikációk idézettségét és a kutatásból származó bevételeket.

2024. Május 20. 08:15, hétfő | Helyi

Ezért érdemes a hazai földiepret választani

Már kapható a friss magyar földieper. A híradónk által megkérdezett termelő elmondta, jobb lett a termés, mint tavaly, és a minőségére sem lehet panasz.

2024. Május 20. 07:10, hétfő | Helyi

Ennél bájosabbat ma már nem fog látni! – Nyolc fiókát nevel a hattyúpár az adyvárosi 2-es tónál

Nézze meg a fotókat a családról és olvassa el, miért NE etesse őket!

2024. Május 19. 09:16, vasárnap | Helyi

Kulcslyuk műtéthez kapott pénzt a győri kórház helyi vadászoktól

Megyei vadászok a győri kórház gyermekosztályának 1 200 000 forint értékű segítséget „vadásztak össze”.