Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Május 01. 06:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay, police.hu

Teljes hosszán szünetel a vonatközlekedés a kelebiai vonalon

Teljes hosszán szünetel a vonatközlekedés a kelebiai vonalon

A Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vasútvonal átépítésének következő üteme május 1-jétől kezdődik, ezért vasárnaptól a teljes vonalon szünetelni fog a vonatforgalom,

nem közlekednek vonatok a Keleti pályaudvar és Délegyháza közötti szakaszon sem -közölte a MÁV Zrt. szombaton az MTI-vel.

Azt írták: a Volánbusz autóbuszaival pótolják a vasútvonal Budapest és Délegyháza közötti elővárosi szakaszát, valamint a Délegyháza-Kunszentmiklós és Kelebia közötti szakaszt is. A MÁV alternatív eljutási lehetőségként a H6-os HÉV-et is ajánlja Dunaharaszti és Soroksár térségéből.

Május 1-jétől nem közlekednek a továbbiakban a Délegyháza és Kunszentmiklós közötti, valamint a Kecskemét és Kelebia közötti pótlóbuszok, ezek helyett a vasútvonal mentén a meglévő és új helyközi autóbuszjáratok biztosítják az eljutási lehetőségeket.

Azt írták, érdemes előre tájékozódni a megváltozott közlekedési kapcsolatokról a hétfői munkába vagy érettségire indulás előtt a Volánbusz weboldalán. Az elővárosi és a regionális forgalom kiszolgálására új buszjáratok is indulnak.

A Délegyházáról Budapest-Népliget a gyorsjáratokkal átlagosan körülbelül 40 perc alatt, a Soroksári úton át közlekedőkkel pedig átlagosan körülbelül 55 perc alatt érhető el. A járatok Budapest és délegyházi autóbusz-forduló, illetve kiskunlacházi vasútállomás elágazás megállóhelyek között közlekednek, a Soroksári úton, a Helsinki úton, Dunaharasztin, Taksonyon és Dunavarsányon át. Munkanapokon jellemzően 60, a délutáni csúcsidőszakban 20, a reggeli csúcsidőszakban 15-20 percenként, míg hétvégén jellemzően 60, a reggeli időszakban 30 percenként indulnak.



Dunaharasztiból az M5-ös autópályán és a Soroksári úton át menő járatok együttes közlekedtetésével Budapest-Népliget a település majdnem egészéről egységesen átlagosan nagyjából 25 perc alatt elérhető.

Dunavarsányból Budapest-Népliget a gyorsjáratokkal átlagosan körülbelül 35, a Soroksáron át közlekedők járatokkal átlagosan 50 perc alatt, taksonyi indulás esetében pedig a gyorsjáratokkal átlagosan mintegy 35, a Soroksáron át közlekedők járatokkal átlagosan kb. 40 perc alatt érhető el.

Kunszentmiklóst érintően a január 31-től bevezetett menetrend kismértékű korrekcióját vezeti be a Volánbusz május 1-jétől.

A vasúttársaság közölte azt is, hogy az elővárosi szakaszon az autóbuszjáratok budapesti végállomása egységesen a Népliget autóbusz-állomás, ahol mind az M3-as metróra, mind pedig az 1-es villamosra biztosítanak átszállási lehetőséget. Az M3-as metró felújításának jelenlegi szakaszában május 13-ig a metrópótló buszok közvetlen elérése érdekében, a munkanapi reggeli időszakban a térségből érkező autóbuszok a Nagyvárad tér érintésével közlekednek.

A Dunaharaszti és Soroksár térségéből a belváros eléréséhez alternatív eljutási lehetőséget a H6-os HÉV is biztosít a Közvágóhíd felé.

A 2022. április 30-ával bezárólag megváltott vasúti bérleteket - érvényességi idejük végéig - a menetrend szerint közlekedő autóbuszjáratokon azonos települések közötti utazás céljából elfogadja a Volánbusz.

Címkék: kelebia, vasút, vonat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.