Városlista
2020. szeptember 22, kedd - Móric

Hírek

2019. Március 29. 14:08, péntek | Belföld

Fegyverrel támadt a temetőben ismerősére egy férfi

Fegyverrel támadt a temetőben  ismerősére egy férfi

A hosszúpályi férfi szerint pár évvel ezelőtt pénzt adott kölcsön az ismerősének, aki ezt nem fizette vissza, ezért egy fegyverrel támadt rá a temetőben.

A 65 éves férfi tavaly júliusban beszélni akart az ismerősével arról a 10 ezer forintról, amivel tartozott neki. Az autójával a helyi temetőbe hajtott, ahol megkérdezte az egyik közmunkást, hogy hol van az ismerőse. A munkás elmondta neki, hogy hol dolgozik az ismerőse, ekkor a 65 éves férfi elővett az autójából egy 9 mm-es gáz-riasztó fegyvert, amit megmutatott és azt mondta, hogy ezzel fogja lelőni az adósát. A munkás ezt nem vette komolyan, kinevette a férfit és megkérte hogy menjen onnan és tegye el a fegyvert.

A férfi még aznap megkereste az ismerősét, aki szintén a temetőben dolgozott közmunkásként. Odament hozzá és szidni kezdte, majd elmondta neki, hogy még mindig tartozik neki 10 ezer forinttal, amit ha másnap délig nem ad vissza, akkor le fogja lőni. Közben elővette a fegyvert és hadonászott vele, mire az ismerőse megkérte, hogy tegye el a fegyvert. Ezek után a férfi még dühösebb lett, megint megfenyegette az ismerősét, majd a levegőbe lőtt. Ezek után beült az autójába és elhajtott.

Az ügyészség önbíráskodással vádolja a férfit, az ügyet a debreceni bíróságon fogják tárgyalni április 3-án.

Forrás: origo.hu

Kép: Debreceni Törvényszék

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 22. 12:34, kedd | Belföld

Kezdődik a csillagászati ősz

Kedden 15.30-kor csillagászati értelemben is megkezdődik az ősz - írta honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat. Lehűlés csak a hétvégén érkezik, de már a következő napokban többször várható csapadék.

2020. Szeptember 22. 10:01, kedd | Belföld

Szigorodik a feltételes szabadságra bocsátás lehetősége

A hozzátartozók sérelmére elkövetett súlyos személy elleni erőszakos bűncselekmények áldozatainak fokozottabb védelme érdekében szigorodik az elkövetők feltételes szabadságra bocsátásának lehetősége.

2020. Szeptember 22. 08:13, kedd | Belföld

A nemzetiségek helyzetéről tárgyal a parlament

Az Országgyűlés kedden nyolc előterjesztés általános vitájával folytatja munkáját.

2020. Szeptember 22. 08:01, kedd | Belföld

Nő a lánctartozás kockázata a cégek szerint

A koronavírus-járvány által átalakított gazdasági környezetben nő a kockázata a lánctartozással kapcsolatos problémák súlyosbodásának,