Városlista
2020. július 9, csütörtök - Lukrécia

Hírek

2019. Március 29. 14:08, péntek | Belföld

Fegyverrel támadt a temetőben ismerősére egy férfi

Fegyverrel támadt a temetőben  ismerősére egy férfi

A hosszúpályi férfi szerint pár évvel ezelőtt pénzt adott kölcsön az ismerősének, aki ezt nem fizette vissza, ezért egy fegyverrel támadt rá a temetőben.

A 65 éves férfi tavaly júliusban beszélni akart az ismerősével arról a 10 ezer forintról, amivel tartozott neki. Az autójával a helyi temetőbe hajtott, ahol megkérdezte az egyik közmunkást, hogy hol van az ismerőse. A munkás elmondta neki, hogy hol dolgozik az ismerőse, ekkor a 65 éves férfi elővett az autójából egy 9 mm-es gáz-riasztó fegyvert, amit megmutatott és azt mondta, hogy ezzel fogja lelőni az adósát. A munkás ezt nem vette komolyan, kinevette a férfit és megkérte hogy menjen onnan és tegye el a fegyvert.

A férfi még aznap megkereste az ismerősét, aki szintén a temetőben dolgozott közmunkásként. Odament hozzá és szidni kezdte, majd elmondta neki, hogy még mindig tartozik neki 10 ezer forinttal, amit ha másnap délig nem ad vissza, akkor le fogja lőni. Közben elővette a fegyvert és hadonászott vele, mire az ismerőse megkérte, hogy tegye el a fegyvert. Ezek után a férfi még dühösebb lett, megint megfenyegette az ismerősét, majd a levegőbe lőtt. Ezek után beült az autójába és elhajtott.

Az ügyészség önbíráskodással vádolja a férfit, az ügyet a debreceni bíróságon fogják tárgyalni április 3-án.

Forrás: origo.hu

Kép: Debreceni Törvényszék

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 09. 10:55, csütörtök | Belföld

Rablássorozat elkövetőjét fogták el a Pest megyei rendőrök - VIDEÓ

Négy évvel ezelőtti rablássorozat támadóját fogták el a nyomozók, és közben megoldottak egy másik, tíz évvel ezelőtti, több mint húszmilliós rablást is - közölte a rendőrség csütörtökön a police.hu oldalon.

2020. Július 09. 09:54, csütörtök | Belföld

Meghalt két beteg, tízzel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Elhunyt két idős, krónikus beteg és tízzel, 4220-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtök reggel.

2020. Július 09. 07:19, csütörtök | Belföld

Magyar áldozata is van egy ausztriai sziklaomlásnak

Sziklaomlás miatt ketten meghaltak az ausztriai Stájerország tartományban szerdán, egy 50 éves magyar és egy 21 éves grazi nő; nyolcan megsérültek.

2020. Július 09. 05:16, csütörtök | Belföld

Életfogytiglanra súlyosították a nyéstai emberölés egyik vádlottjának büntetését

Súlyosabb fegyházbüntetésre ítélte a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla a nyéstai emberölés vádlottjait, akik vascsővel vertek halálra egy idős asszonyt; az egyik vádlott életfogytiglani büntetést kapott