Városlista
2020. szeptember 21, hétfő - Máté

Hírek

2017. Február 19. 05:02, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Térfigyelők antennáit lopták el, majd illegális internetes hálózatot működtettek - VIDEÓVAL

Térfigyelők antennáit lopták el, majd illegális internetes hálózatot működtettek - VIDEÓVAL

Illegális internethálózatot működtetett lopott antennákkal két férfi, akiket a rendőrök összehangolt akcióban fogtak el a minap.

Balatonfőkajárról érkezett bejelentés január 5-én arról, hogy a település térfigyelő kamerarendszerének három adattovábbító antennáját ismeretlen személy ellopta. A balatonalmádi rendőrök széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek és a nyomozás során kiderült, hogy hasonló módszerrel tűnt el Szabadbattyánról és Csákvárról is ugyanolyan antenna. A rendőrök látókörébe két tatai férfi került. Összehangolt akció keretében a Veszprém megyei rendőrök február 15-én elfogtak egy 38 éves tatai lakost, akit előállítottak a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként hallgattak ki és őrizetbe vettek. A nyomozók előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, melyet a Veszprémi Járásbíróság február 17-én elrendelt.

Az eljárás során kiderült, hogy a 38 éves A. Gábor az antennákat egy Balaton-parti nyári kerékpártúrán látta meg, ami érintette Balatonfőkajár, Csákvár és Szabadbattyán településeket. Az antennákkal – amiket később ismerősével lopott el - illegálisan nyújtott internet szolgáltatást a környékbeli lakosoknak, kiépített előfizetői hálózatot működtetve.

A. Gábor társát, a 47 éves Z. Istvánt a rendőrök 2017. február 17-én fogták el és hallgatták ki gyanúsítottként, aki az eljárás során szabadlábon védekezhet. A nyomozók a házkutatás során lefoglalták a lopott antennákat.
A gyanúsítottak ellen 3 rendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 21. 17:00, hétfő | Belföld

Elfogtak egy csalót, aki ellen tizennyolc elfogatóparancs volt érvényben

Elfogták azt a 30 éves férfit, aki ellen - csalás miatt - tizennyolc elfogatóparancs volt érvényben - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu honlapon.

2020. Szeptember 21. 15:01, hétfő | Belföld

Gáz-riasztófegyverrel sebesített meg egy nő három embert Gyöngyösön

Gáz-riasztófegyverrel sebesített meg egy nő három embert Gyöngyösön - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

2020. Szeptember 21. 13:05, hétfő | Belföld

Országosan 17 ambuláns mintavételi pont segíti az ingyenes tesztelést

Amennyiben valakinek a kontaktkutatás kapcsán szükséges a tesztelése, a háziorvos időpontot kérhet a 17 ambuláns mintavételi pont valamelyikére, ha a jelentkező tünet- és panaszmentes

2020. Szeptember 21. 12:04, hétfő | Belföld

Kezdi őszi ülésszakát a parlament

Az Országgyűlés hétfőn kezdi meg őszi ülésszakát. A képviselők összesen két órában tehetnek fel azonnali kérdéseket a kormány tagjainak.