Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Március 07. 11:00, péntek | Helyi
Forrás: infoGyőr

Természetgyógyászat a Hagyományos Kínai Gyógyászat módszereivel, Győr belvárosában

Természetgyógyászat a Hagyományos Kínai Gyógyászat módszereivel, Győr belvárosában

Záprel Helga természetgyógyász - akupresszőr, One Brain kineziológia
konzultáns.

Hazánkban is egyre ismertebb, de talán még a mai napig is némi homály fedi a Kínai Gyógyászat alapjait, melyekről az alábbi rövid írásban szeretnék egy kis ízelítőt adni.
Az általam használt két, Hagyományos Kínai Orvosláson alapuló legfőbb módszer az akupresszúra és a kínai akupresszúrás/akupunktúrás meridián-masszázs. Ezek a kezelések– ahogy az összes természetgyógyászati ág–, a konvencionális orvoslást remekül kiegészítik, de nem helyettesíthetik azt.
Az akupresszúra alapja a testi-lelki-szellemi egyensúly megteremtése, az egészséges és harmonikus energiaáramlás, a Yin és Yang összhangja..Ezen elmélet szerint, ha a testi vagy lelki egyensúly felbillen, akkor ott betegség, ahogy a kínai orvoslás mondja, diszharmónia lép fel, így a Qi /chi/ nem tud megfelelően áramlani.
A kezelések során ennek a harmóniának a visszaállítása a cél. A kínai gyógyászatban mindig a teljes embert szemléljük, és a problémát is egészében, a testi-lelki, valamint az egyes szervek közötti egységként nézzük.
Hasonló elven működik, mint a reflexológia, csak mi a talp helyett a fület, mint mikro-rendszert valamint a teljes testet használjuk, amelyet átszőnek az energiapályák- így közvetlenül, irányítottam és közvetetten is tudunk hatni a szervezetre, annak energetikájára és az egyes szervekre is. Rendkívül hatékony segítség fájdalomcsillapítás, gyulladáscsökkentés, emésztés, anyagcsere fokozása, súlycsökkentés, fogyókúra, méregtelenítés, stressz, nyugtalanság, rossz közérzet, álmatlanság, fejfájás, migrén, látásproblémák, gerinc- és deréktáji fájdalmak, végtagfájdalmak, vizelési, hólyag, vese problémák, levertség, asztma, allergia, fülzúgás, szédülés meddőség, stb esetén.
Kép forrása: www.seefeld-sports.at
Szintén a Hagyományos Kínai Gyógyászat eszközrendszerén alapszik a kínai
akupresszúrás meridián-masszázs, mely során a testben felgyülemlett feszültségeket, fizikai és lelki blokkokat oldjuk, ami hatására a test és lélek feltöltődik, energetizálódik, harmonizálódik egy speciális masszázs során (érintjük az arcot, fejet, hasat, kezeket, lábakat, valamint a hátat is, és természetese a rajtuk lévő akupunktúrás pontokat egyaránt).
A módszer során a test egész meridián-rendszerét és a legfontosabb akupunktúrás pontokat kezeljük, mely során minden esetben figyelembe veszem az egyéni sajátosságokat, igényeket is. Nem csupán test masszázs, hanem energetikai kezelés is, ahol az egész szerv- és energiarendszer gyógyul, megtisztul és feltöltődik.
A kínai meridián-masszázs, többek között az alábbi hatásokkal van a szervezetünkre: energetizáló, feltöltő, felfrissítő, szükség esetén fogyasztó, betegségmegelőző, gyógyító, egészségjavító, kedélyjavító, lélekemelő, stresszoldó, nyugtató, izomlazító tisztító, méregtelenítő, ránctalanító, stb.
Mind a kínai meridián-masszázst, mind az akupresszúrás kezelést egyéb, a Hagyományos Kínai Gyógyászat eszközrendszerébe tartozó: fülakupresszúrás kezeléssel, köpöly-és moxa terápiával, valamint test-és fülgyertyával egészítek ki-teljesen egyénre szabva.
Kép forrása: www.buyamag.com
További szolgáltatásaim:
- Stresszoldás One Brain Kineziológia módszereivel
- Önismeret és lélekelemzés Tarot kártyával
- Test-és fülakupresszúra (tű nélküli akupunktúra)
- Kínai akupresszúrás meridián - masszázs
- Bach-virágterápia
- Csakra-és kristályterápia
Minden általam alkalmazott kezelésről bővebb információt talál a honlapomon, illetve az elérhetőségeim bármelyikén, keressen bizalommal! Időpont egyeztetés szükséges!
Záprel Helga
Természetgyógyász-akupresszőr One Brain Kineziológia Konzultáns
06-30/580-3527
helga.zaprel@gmail.com
9022 Győr, Batthyány tér 4.- Sensolite Fényterápiás Gyógycentrum rendelőjében http://www.sensolite.hu/kozpontok/gyor/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.