Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Február 29. 09:35, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Természettudományi versenyt szervez a tankönyvkiadó és a győri Krúdy-iskola

Természettudományi versenyt szervez a tankönyvkiadó és a győri Krúdy-iskola

Ki mit tud? néven országos természettudományi versenyt szervez 9-11. évfolyamos diákok számára a Nemzeti Tankönyvkiadó és a győri Krúdy Gyula Középiskola.

A tavaly első alkalommal megrendezett Ki mit tud? sikerén felbuzdulva a szervezők idén újra meghirdetik a természettudományokkal kapcsolatos tanulmányi versenyt, amelyre a korábbitól eltérően ebben az évben az ország bármely pontjáról jelentkezhetnek a tanulók.

A vetélkedő feladatai a fizika, kémia, biológia, földrajz tantárgyak törzsanyagához kapcsolódnak, de a tavalyihoz hasonlóan a verseny hétköznapinak tűnő kérdésekre is kiterjed, többek közt arra, hogy miért használnak vizet tűzoltásra, vagy miért áramlik a levegő a tüdőbe.

A megmérettetésre a tanulók április 13-ig nevezhetnek négyfős csapatokkal.

A három fordulóból álló verseny során az írásbeli feladatok mellett kísérletekkel, bemutatókkal kell a diákoknak számot adni tudásukról, és bizonyítaniuk kell felkészültségüket és kreativitásukat is. A legjobban teljesítő versenyzőket és mentor tanáraikat az őszi döntő után értékes díjakkal jutalmazza a Nemzeti Tankönyvkiadó. A versenyről bővebb információ az NTK weboldalán, a http://www.ntk.hu/-n olvasható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.

2024. Május 06. 08:16, hétfő | Helyi

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét: a helyi közösségek május 20-ig pályázhatnak.

2024. Május 06. 07:14, hétfő | Helyi

Szén-monoxidot lélegzett be egy lakó a győri Eőrsy Péter utcában

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő április 27-én délelőtt egy társasház harmadik emeleti lakásában a győri Eőrsy Péter utcában.

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.