Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2018. Április 03. 06:00, kedd | Külföld

Tévéstábra támadtak a migránsok Rómában

Tévéstábra támadtak a migránsok Rómában

Fülsiketítő sikolyt hallhatott, aki az egyik olasz tévé adását nézte március elején. Ez volt az a pillanat, amikor a római központi pályaudvarról tudósító stábra rátámadtak az ott alvó, afrikai migránsok.

A tévések arról forgattak, mi történik éjszaka Róma szívében, a központi pályaudvaron. A Francesca nevű riportert élőben kapcsolta az egyik tévécsatorna. A kamera azt mutatta, hogy a migránsok a bejáratnál, az utcán fekszenek, mint a hajléktalanok.

A riporter eközben arról beszélt, hogy a migránsok nem akarnak Rómában maradni, hanem a kontinens felé indulnak majd. Nappal szedik a sátorfájukat, de éjszakánként visszatérnek a pályaudvarhoz aludni, amíg nem hagyják el a várost. Már éppen távozni akartak, amikor a migránsok rátámadtak a tévésekre.

Az operatőr elrántotta a kamerát, erre a stúdióban aggódva próbálták megtudni, mi történt, mert Francesca csak azt hajtogatta, hogy támadás érte a stábot. Majd hallatszik, hogy egy migránshoz beszél:

"Mit akarsz? Mit akarsz? (sikoly) Te őrült vagy!"

Ezzel ér véget a felvétel, amelyet az Európai Védelmi Liga alapítója, Stephen Christopher Lennon, álnevén Tommy Robinson tett közzé március elején, és amelyet 1,5 millióan letöltöttek azóta. Azt írta, éppen Rómában volt, és az olasz választásokról tudósított, amikor látta a tévében, hogy mi történt. Elhatározta, hogy maga is megnézni a központi pályaudvart.

Robinson azt tapasztalta, hogy a migránsok részegek, és belekötnek mindenkibe. Amikor észrevették a kamerát, egyenesen az operatőrhöz léptek, aki az inzultus ellenére végig megtartotta a képet, és folyamatosan vette, vagyis filmezte, hogy mi történik. Láthatóan Robinsonra is rátámadtak.

A férfit halálosan megfenyegette az egyik migráns, azt mondta, megöli.

Végül össze is verekedtek. A rendőröknek kellett közbeavatkozni.

Forrás: origo.hu

Kép: youtube.com/Tommy Robinson

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).