Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Június 06. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infoGyőr

The Carbonfools - Az SzFeszt 2013 egyik fellépője

The Carbonfools - Az SzFeszt 2013 egyik fellépője

Idén az SzFeszten a Carbonfools is fellép az ETO Parkban.

A zenekart 2000-ben alapította DJ Titusz és Tóth Szabolcs (szitár). Hozzájuk csatlakozott Zsüli (ütőhangszerek), Zsazsa (basszusgitár), Kelo (dobok) és Dado (gitár). Első nagylemezük Poisoned Goulash (Mérgezett gulyás) címmel 2004-ben jelent meg a Crossroads Records gondozásában.A hangzásvilágot az elektronikus alapok és az élő hangszeres muzsika fúziója határozza meg. Zenéjük a rock, blues, reggae, dub, disco, folk, ethno, darkwave és a mai modern elektronikus mufajok egyvelege.

Fennállásuk alatt rengeteg remixet készítettek olyan előadóknak, mint például a Noir Desir, Kispál és a Borz, Jazz+Az, Korai Öröm, Kimnowak, Anando Drom, stb. Angliában a Mint Source kiadó három maxilemezt jelentetett meg, melyek igen kedvező fogadtatásban részesültek az angol DJ-k körében.

A 2001-es Sziget Fesztiválon debütáltak és azóta is folyamatosan koncerteznek. Sajnálatos módon Tóth Szabolcsot azóta szitármániája elszólította messze Indiába. 2006 nyarán csatlakozott a zenekarhoz Fehér Balázs (énekes, PopModel), aki dalszövegeivel érthetetlenné tette a Szénhülyék zenei stílusát.

2008-ban jelent meg Carbonheart című lemezük, melynek dalait előszeretettel játszottak a rádiók és a televíziók nem is beszélve a több százezres internetes letöltésről. Magyarország egyik legismertebb koncertzenekaraként folyamatosan járják a magyarországi klubokat, sőt 2010-ben két londoni koncertet is adtak.

2010 legvégén jelent meg harmadik nagylemezük a Carbonsoul, mely stílusában az előző lemez továbbgondolása, megmaradt a jellegzetes carbonos pszichedelikus techno űrrock hangzás,megspékelve új elemekkel mint a new wave,a blues vagy a turbopolka.

Titusz szerint: „Ez a lemez sokkal dal orientáltabb, mint az előző, több szerepet kapott Balázs hangja, megjelentek új elemek, mint a new wave, blues,de persze megmaradt a jellegzetes carbonos pszichedelikus techno-rock massza is.

Feltűnnek vendégelőadók is egy-egy számban. A rádiókban hallható Sunset című dalban például Fehér András a csapat énekesének (Fehér Balázs) édesapja énekli az operabetétet, de a gitáros Fekete István, azonos nevű, trombitás édesapja is feltűnik itt-ott.

Forrás: dalok.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.