Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Február 14. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Thirty Seconds to Mars, You Me at Six, Birdy és Netsky az új nevek között

Thirty Seconds to Mars, You Me at Six, Birdy és Netsky az új nevek között

Rajongók ezreinek kitartó kérésére visszatér a VOLT Fesztiválra az utóbbi évekegyik legsikeresebb bandája, a Thirty Seconds to Mars. A legfrissebb hírek szerintérkezik továbbá az egyedülálló brit rockbanda, a You Me at Six, az elbűvőlő, fiatal“istennő”, Birdy, és élő produkcióval lép fel Netsky és Excision. A szervezők aFacebookon jelentették be, hogy idén egy nappal hosszabb lesz a VOLT, derészleteket csak később árulnak el.

A tavalyi, frenetikus sikerű koncert után rajongók ezrei ostromolták a VOLT szervezőit.Nem véletlen, hiszen tudni lehetett, hogy a Thirty Seconds to Mars éppen a VOLTFesztivál idején a környező országokban koncertezik. “Szinte lehetetlennek tűntmeggyőzni őket, mert ebben a négy napban három helyen lépnek fel és mindössze egyetlenpihenőnapot tartottak fenn maguknak. Azonban olyan sok kérés érkezett hozzánk arajongóktól, hogy nem adtuk fel és pár hét alatt sikerült rábeszélnünk őket, hogy térjenekvissza Sopronba – immáron harmadszor” – mondták el a szervezők.

Július elején a VOLT közönsége személyesen győződhet meg arról, milyen erők lakoznaka You Me at Six legfrissebb stúdióalbumában. A brit rockbanda – elsöprő erejű dalaimellett - minden előítélet és műfaji gátlás nélkül, előszeretettel formálja saját képéreismert előadók és együttesek számait. Alternatív 'remixlistájukon' olyan előadók neveiszerepelnek, mint Lady Gaga, Ellie Goulding, Avicii, Jessie J, a Coldplay vagy a FooFighters.
Ma már nincs olyan magára valamit adó zenei rádió, amely naponta ne játszaná kiemeltrotációban Birdy slágereit. A ragyogó előadói képességekkel, páratlan hanggal ésellenállhatatlan karizmával megáldott brit énekesnőnek és dalszerzőnek mindenképessége megvan ahhoz, hogy bekerüljön egyszer korunk legnagyobb britpopistennőinek panteonjába. Birdy májusban lesz tizennyolc éves, de már két albumajelent meg, idén pedig az év legjobb női előadójának járó díjért szállt versenybe a BRITAwards-on, Nagy-Britannia legfontosabb zenei díjátadóján. Júlus 4-én a VOLT közönségétvarázsolja el dalaival Birdy.
Belgium legkeresettebb, prémium kategóriás és közvetlenül exportra termelt
drum'n'bass anyagait egy huszonéves edegemi srác, Netsky állítja elő. A profin
összerakott, ritka intenzitással daráló ütemeken és extra súlyos basszusokon alapuló,most már élő hangszereken játszó zenészek bevonásával még elvetemültebbre formázottprodukció arénákat képes megtölteni bárhol a világon. Netsky, a Hospital Recordsaktuális sztárja, zavarba ejtően fiatal tehetség, kiben észrevehetően ott dolgozik apotenciál, hogy egyszer a világ első számú drum'n'bass császára legyen. Július 5-én őzárja majd a VOLT Nagyszínpadának programját.

Érkezik Excision, a kanadai DJ és producer, aki kőkemény, basszusközpontú, masszív éskíméletlen dubstep anyagaival szerzett magának hírnevet. Munkái elektronikus zeneisokkterápiák, fellépésein a fotoreceptorak megőrjítő vizuáloktól kezdve, a szintetikushangokig mindent bevet annak érdekében, hogy elementáris erejű produkciójávaltudatmódosult állapotba kerüljünk.

Ugyancsak a VOLT vendége lesz a Hatebreed. A connecticuti hardcore óriások, elemierejű, extra zúzós és megalkuvást nem ismerő, brutális metalcore őrületükkel kétévtizede feszítik a húrt, borzolják a kedélyeket és lökik tele adrenalinnal a népeket.Az Egyesült Államokból látogat Sopronba a nagy visszatérőként jegyzett The AfganWhigs, különleges koncertet ígér Hank Sullivant amerikai rockzenész és producer, azMGMT alkalmi gitárosának kultikus bandája, a Kuroma, és a három imádnivaló és krézicsaj, Ikkyu, Motoko és Hiromi, valamint egy eszeveszetten technikás dobos, KazutakaKomaki alkotta a japán Tricot formáció.

A most bejelentett nevek mellett korábban már a VOLT idei névsorában köszönthettüktöbbek között a Foals, az MGMT, a Volbeat, a Bring me the Horizon és a Morcheebacsapatát, valamint Steve Aokit és Woodkid-et is.

Hosszabb lesz a VOLT
A VOLT február 26-án délután, a Facebook oldalán tett közzé egy sokat sejtető, ámszűkszavú közleményt, amely szerint “idén egy nappal hosszabb lesz a fesztivál”. Bár apillanatok alatt többezres tetszést kiváltó hírrel kapcsolatban részleteket nem árultak el,a poszt azt sejteti, hogy az eddig nem tervezett, plusz napra egy sokak által várt,különlegesen nagy nevet igazoltak a VOLTosok. Az viszont egyértelműen kiderült, hogyezen a napon a bérletesek kedvezményesen vehetnek majd részt. Ezzel az idei VOLT hatteljes estét ígér, hiszen már júlus 1-én megnyílik a soproni Lővér Kemping a fesztiválozókelőtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.