Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Február 13. 10:00, kedd | Helyi

Tibet képekben - Tálos Péter fotóművész szemével

Tibet képekben - Tálos Péter fotóművész szemével

"Ladakhi utakon" - "Kis Tibet" címmel nyílik csütörtökön, 2018. február 15-én Tálos Péter AFIAP/EMAFOSZ kiállítása, a Richter Terem kiállítóhelyén.

Az AFIAP fotóművész, a Győri Fotóklub tagja, 18 éves kora óta foglalkozik a fotózással. Nemsokára 68 éves lesz. A digitális fotózás múltja 8 év.

"2016-ban egy gyerekkori álmom vált valóra, amikor a mostani fotós énemmel eljutottam csaknem a világ tetejére Ladakhban,(India Kasmír állam) a Csoma-járta „Kis Tibet” fantasztikus díszletei és buddhista szerzetesei közé. Átkeltünk a Föld legmagasabb autózható hágóján, részese voltam egy buddhista kolostori fesztiválnak. A Himalája csúcsai nyújtotta csodás háttér előtti kolostorakat fotózhattam, ami egy álom beteljesülése volt. Részt vehettem a reggeli púdzsánkon és láthattam a hitükben elmélyült szerzeteseket és novíciusokat. Kiállításomon ezeket az élményeket akarom megosztani a nézővel a képeimen kersztül." - mesélte portálunknak Tálos Péter


A tárlatot 18 órakor, Liziczai Miklós fotóművész, a Győri Fotóklub elnöke nyitja meg. Köszöntőt mond Juhász Balázs fotóművész, fotográfus, grafikus.

Írta: Csobay Dániel

Fotó: Tálos Péter fotóművész

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.