Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Július 26. 15:55, péntek | Belföld

Tikkasztó hőségben, 39 fokban kezdődtek meg a Bayreuthi Ünnepi Játékok

Tikkasztó hőségben, 39 fokban kezdődtek meg a Bayreuthi Ünnepi Játékok

108. alkalommal rendezik meg Richard Wagner tiszteletére az operafesztivált. Ezúttal 39 Celsius-fokos melegben, a világhírű szerző Tannhäuser című operájának új rendezésű előadásával kezdődött a programsorozat.

A bajor várost, Bayreuthot felforrósító trópusi hőségben nyílt meg csütörtökön délután a Bayreuthi Ünnepi Játékok. A fesztivál, a világhírű szerző Tannhäuser című operájának új rendezésű előadásával vette kezdetét. A 19. századi operát az orosz Valerij Gergijev vezényli, a főszerepet Stephen Gould énekli.

A rendezvény helyszínét, parkját 15 ezer nyári virággal ültették be, de a város kertészeti hivatala elismerte, hogy az aszályos időjárás és a hőség miatt nem könnyű megőrizni szépségüket. A következő öt hétben a világ minden tájáról érkeznek vendégek Bayreuthba, hogy meghallgassák a Wagner operáiból megrendezett 32 előadást. A fesztivál jelmeztervezője elmondta, hogy rekordmennyiségű, 3000 méternyi ruhaanyagot használtak fel az előadásokhoz, csak a kórusnak 600 kosztümöt készítettek.

A következő öt hétben a világ minden tájáról érkeznek vendégek Bayreuthba, hogy meghallgassák a Wagner operáiból megrendezett 32 előadást. A fesztivál jelmeztervezője elmondta: rekordmennyiségű, 3000 méternyi ruhaanyagot használtak fel az előadásokhoz, csak a kórusnak 600 kosztümöt készítettek.

30 éves fiatal osztrák rendező, Valentin Schwarz állítja színpadra Bayreuth-ban Richard Wagner négy operából álló Ring-ciklusát. A szintén fiatal, Pietari Inkinen finn karmester pedig vezényli az előadást. - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján az ünnepi játékok vezetője.

Katharina Wagner, a fesztivál igazgatója korábban elmondta, hogy 2021-ben a fesztivál történetében először női karmester is pulpitusra áll majd Bayreuthban. A Bayreuthi Ünnepi Játékok augusztus 28-ig tart.

Forrás: hirado.hu, origo.hu

Képek: papageno.hu, AFP/Yomiuri/Miho Ikeya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.