Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Január 15. 06:41, péntek | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Tiltják az utcai dohányzást Keszthelyen

Tiltják az utcai dohányzást Keszthelyen

Az önkormányzat rendelete szerint január elsejétől tilos rágyújtani oktatási, egészségügyi, kulturális, sport és más közintézmények közelében. Akit mégis rajtakapnak, azt helyszíni bírsággal sújthatják, ami legalább három, legfe

„Először is védeni szeretnénk az itt lakó embereket, a hozzánk érkező turistákat a passzív dohányház káros hatásaitól. Ezen kívül természetesen példát szeretnénk mutatni a fiataljainknak, hogy nem kell az utcán dohányozni" - mondta Pálinkás Róbert, fideszes alpolgármester.

Mint ahogy inni sem. Az utcai alkoholfogyasztást már másfél éve betiltották a városban.

Utcai dohányzás miatt eddig még senkit sem büntettek meg Keszthelyen, de mint mondják, még tart a türelmi időszak. Ha lejár, akár húszezer forintba is kerülhet egy tiltott helyen elszívott cigaretta.

A keszthelyi szigor egyébként nem példa nélküli. Hasonló rendelet érvényes Pécsen, Kaposváron, Szekszárdon és Hódmezővásárhelyen is. A legtöbb magyar településen azonban csak a játszótereken tilos rágyújtani.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.