Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. December 24. 09:45, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Tippek az ünnepi balesetek ellen

Tippek az ünnepi balesetek ellen

A karácsonyi, szilveszteri tűzesetek megelőzése érdekében a biztonsági szabályok betartására figyelmeztet a katasztrófavédelem.

Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) sajtószóvivője az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében emlékeztetett arra, hogy az elmúlt napokban már tizenhárom alkalommal riasztották a tűzoltókat az ünnepi készülődéssel összefüggő tűzesetekhez.

Mint írta, a lakástüzek megelőzéséért ügyelni kell az év végi ünnepek idején arra, hogy a gyertyák, mécsesek közelében ne legyen éghető tárgy, ne gyújtsunk mécsest huzatos szobában, a nyílt lángot ne hagyjuk felügyelet nélkül. Az elektromos zárlat okozta tűz is megelőzhető, ha kizárólag megbízható gyártótól származó fényfüzért, hangulatvilágítást használunk.

A katasztrófavédelem azt tanácsolja továbbá, hogy csak legális árusító helyen vásároljunk szilveszteri tűzijátékokat, és azokat csak a szabadban hozzuk működésbe.


A pirotechnikai eszközöket megbontani, átalakítani és azokat kézből működtetni nem szabad. A rakétákat mindig egyetlen ember indítsa be, és erős szélben halasszuk el a tűzijátékot - írta tájékoztatójában az OKF szóvivője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.