Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Január 29. 14:41, szombat | Sport
Forrás: NSO

Tisza Tibor valószínűleg St. Truidenben folytatja

Tisza Tibor valószínűleg St. Truidenben folytatja

A Nemzeti Sport Online információi szerint az átigazolási határidő lejárta előtt csapatot talált magának Tisza Tibor. Az Újpest és a St. Truiden labdarúgócsapata már megegyezett egymással, a belgáknak már csak a futballistával kell meg

A Nemzeti Sport Online információi szerint Tisza Tibor a belga élvonalban 12. helyen álló St. Truidennél folytatja pályafutását.

Úgy tudjuk, a klub már megegyezett Tisza csapatával, az Újpesttel, így már csak a játékosnak kell egyezségre jutnia a belgákkal. Értesülésünket a játékos menedzsere, Filipovics Vladan is megerősítette.

„Valóban Belgiumban vagyunk, ma tárgyalunk a St. Truiden vezetőivel, és ha megállapodunk, még ma a szerződést is aláírhatjuk” – fogalmazott a játékosügynök a Nemzeti Sport Online kérdésére.

A menedzser hozzátette, közel állnak az egyezséghez, így szinte biztosra vehető, hogy a csatár visszatér Belgiumba – az előző idényben a másodosztályú RFC Antwerp kölcsönjátékosa volt – csak éppen az élvonalba.

Tisza mindenképpen távozni akar Újpestről, és a futballista már akkor hangsúlyozta, elsősorban külföldön szeretné folytatni.

A St. Truidennél nem először szerepel magyar futballista a történelem folyamán: a kilencvenes években több évig erősítette a csapatot a Vasas és az Újpest volt válogatott védője, Balog Tibor (aki nem keverendő össze a jelenleg a Charleroi-nál dolgozó, egykori MTK-s névrokonával), illetve Hajnal Tamás is az itt nyújtott remek teljesítményének köszönhetően került vissza a Bundesligába.

A csapat bajnoki címet még nem ünnepelhetett az élvonalban, legjobb eredménye egy ezüstérem még az 1965–66-os szezonból. A klub legutóbb az alapszakaszban az ötödik helyen végzett, a rájátszás után viszont már a negyedik helyen zárt.

A St. Truiden keretében kevés a légiós, a Magyarországon is jól ismert Ibrahima Sidibe (a DVSC korábbi futballistája) mellett két német futballistát foglalkoztat a klub. A vezetőedző Guido Brepoels, aki 2008 óta irányítja az együttest, de a szakmai stábban ott van az egykori újpesti edző, Valére Billen is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!