Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Június 07. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Titkos marad az őszödi jelentés

Titkos marad az őszödi jelentés

Nem hozzák nyilvánosságra az őszödi beszéd kiszivárogtatásának körülményeit vizsgáló nemzetbiztonsági jelentést, írja a Népszabadság a Belügyminisztériumra hivatkozva. Legutóbb Gyurcsány Ferenc kérte a kormányváltás előtt készült vizsgálati anyag nyilvánosságra hozatalát, de a BM válasza szerint az anyagot minősített adattá, azaz titkosnak nyilvánították, és ezek nem ismerhető meg.

Gyurcsány Ferenc - szintén a Népszabadságnak - nemrég azt mondta, semmi kockázatot nem lát abban, hogy az elkészült jelentésnek bármely részletét nyilvánosságra hozzák. „Ha ahhoz fűződik érdek, nyugodtan nyilvánosságra lehet hozni mindent. Annyit azonban megjegyeznék, hogy a Fidesz sem örülne, ha minden hozzáférhetővé válna abból, amit a titkosszolgálat az őszödi ügyben feltárt. A történet nem ott kezdődik és fejeződik be, hogy valakik ezt a hanganyagot átadják valakinek. Ez a felvétel egy hosszú láncon ment keresztül, és ebben a láncban van olyan fontos elem, amely érdemben érinti a Fidesz eddig hangoztatott pozícióját” – mondta a volt kormányfő.

Nemrég a Heti Válasznak a Szabó Bálint DK-s -aktivista - egykori fideszes, majd mszp-s képviselő - adott elő egy történetet arról, hogy szerinte kik és hogyan szivárogtatták ki az őszödi beszédet. Azt mondta, jelen volt, amikor a szocialista párt akkori vezetői közül hárman - Imre, Katalin és Ferenc - a Bolíviában azóta agyonlőtt Eduardo Rózsa-Flores Eötvös utcai, a Terézvárosi önkormányzat épületével szemben lévő lakásában meghallgatták az őszödi beszédről készült felvételt, emlékeztet az Index.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.