Városlista
2019. szeptember 15, vasárnap - Enikő

Hírek

2019. Szeptember 10. 10:33, kedd | Sport

Titkos őssejtkezelést kap Michael Schumacher, Párizsba szállították

Titkos őssejtkezelést kap Michael Schumacher, Párizsba szállították

A Le Parisien francia napilap úgy értesült, hogy Michael Schumachert Párizsba szállították, ahol egy neves specialista őssejtkezelésben részesíti. A hétszeres világbajnokot minden eszközzel óvták a kíváncsi tekintetek elől.

Egy ideje már semmilyen információ nem látott napvilágot a 2013-ban súlyos síbalesetet szenvedett Michael Schumacher állapotáról. A svájci otthonában folyamatos orvosi felügyelet alatt élő hétszeres világbajnok vélhetően tolószékben tölti mindennapjait, a külvilággal csak minimális kommunikációra képes. Családja mindent megtesz, hogy javuljon az állapota, a Le Parisien szerint most őssejtkezelést kap Párizsban.

A Forma-1-ből 2012 végén végleg visszavonuló rekordbajnok 2013 decemberében, a franciaorszégi Méribelben szenvedett súlyos koponyasérüléssel járó síbalesetet, kétszer megműtötték, hónapokig mesterséges kómában volt. Családja rendkívüli mértékben óvja őt a nyilvánosságtól, pontos információt ezért azóta sem közöltek az állapotáról. Menedzsere, Sabine Kehm 2015-ben azt mondta, apránként javul a sérüléseinek súlyosságát figyelembe véve, 2016 szeptemberében Felix Damm ügyvéd pedig bíróság előtt állította, hogy védence nem tud járni.

Most a Le Parisien állt elő új információval a hétszeres világbajnokról, a francia napilap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva közölte, hogy

Schumachert hétfő délután a Georges Pompidou Európai Kórházba szállították, hogy ott a Philippe Menasche szívsebész vezette orvosi csapat őssejtkezelésben részesítse.

A napilapi azt állítja, hogy Schumacher korábban már többször járt a kórházban az őssejtterápia terén úttörőnek számító orvosnál, hosszú ideje részesül kezelésben, látogatásai alkalmával pedig álnéven veszik fel. A hírek szerint az 50 éves legendát korábban helikopterrel is szállították már a francia fővárosba, most Genfből, mentővel érkezett. Hordágyon vitték be a kórház épületébe, miközben arcát és testét ruhákkal takarták el a kíváncsi tekintetek elől.

A Schumacher-család egyelőre nem reagált a Le Parisien riportjára, legutóbb a rekordbajnok 50. születésnapján adtak ki közleményt arról, hogy a legjobb kezekben van, és „emberileg mindent megteszünk azért, hogy segítsünk rajta." A napilap szerint Gerard Saillant professzor, a család barátja és orvosi tanácsadója is jelen van a kórházban.


Schumacher korábbi főnöke nem ért egyet a hírzárlattal

Nick Fry, a Mercedes Forma-1-es csapatának 2010 és 2012 közötti ügyvezető igazgatója október elején megjelenő könyvében azt írja, hogy nem ért egyet azzal, hogy családja semmilyen információt nem közöl Schumacher állapotáról.


"Corinna (Schumacher felesége - a szerk.) és a család nagyon szoros kontroll alatt tartja az állapotáról szóló információkat, ami szerintem sajnálatos.
Milliók szeretik őszintén Michaelt amiatt, amit elért. Szeretnének tudni az állapotáról, kíváncsiak, és őszintén együttéreznek vele.”

Forrás: gphirek.hu

Kép: AFP/Sascha Schuermann

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 13. 18:50, péntek | Sport

Gutai Marcell és élete első igazi rallyversenye

Gutai Marcell az M6log Salgó Rally2 versenyen vett részt, Skrobák István navigálásával.

2019. Szeptember 13. 16:48, péntek | Sport

Megvan az idei első bajnoki cím!

A hétvégén Brnoban zajló bajnoki forduló a több futamgyőzelem mellett egy bajnoki címet is hozott a Gender Racing Team számára!

2019. Szeptember 12. 17:06, csütörtök | Sport

Tizenötezer indulót várnak jövőre a 14. Ultrabalatonon

Tizenötezer indulója lesz jövőre a 14. alkalommal sorra kerülő NN Ultrabalaton elnevezésű Balaton-kerülő tömegsportrendezvénynek, amelyen egyéniben és váltóban, futva vagy kerékpározva teljesíthető a 221 kilométeres táv.

2019. Szeptember 12. 06:00, csütörtök | Sport

Budapesten rendezi meg kongresszusát a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség

2020. február elején Budapesten rendezik a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) éves kongresszusát és díjátadó gáláját - jelentették be sajtótájékoztatón szerdán, a 110 éves Magyar Sportújságíró Szövetség (MSÚSZ) szék