Városlista
2020. szeptember 21, hétfő - Máté

Hírek

2011. Szeptember 14. 14:41, szerda | Belföld
Forrás: ELTE Társadalomtudományi Kar

Tíz brit tiniből kilencet idegesítenek a szülei

Tíz brit tiniből kilencet idegesítenek a szülei

Egy népszerű sorozat DVD kiadásának apropóján 1500 tinédzsert és 1500 szülőt kérdeztek meg Nagy-Britanniában.

A tinédzserkutatás témája a szülők idegesítő viselkedésének feltérképezése volt. A megkérdezett tinik 88 százaléka vallotta be, hogy szüleiknek vannak idegesítő tulajdonságaik, amelyek zavarják őket. Sőt 72 százalékuk nem szívesen mutatná be szüleit új szerelmének, nehogy "az ősök beégessék előtte".

Meglepő módon a legtöbben (38%) a szüleik béna táncolási stílusát tartják idegesítőnek. Szintén sok tinit (37%) a szülők nyilvános szeretetkitörései zavarnak, míg 30 százalékuk utálja, amikor a szülők nyilvánosan leszidják őket. 29 százalékukat az idejemúlt vicceikkel húznak fel, 24 százalék nehezen viseli, amikor szülői dalra fakadnak, és 22 százalék utálja, amikor az ősök lerészegednek. 19 százalék nem bírja, amikor ismerősöknek családi albumokat és videó felvételeket mutogatnak. Ugyanilyen arányban találják idegesítőnek, ha szüleik megpróbálnak az általuk használt szlengben beszélni. Sok tinit (18 százalék) zavar az is, ha szülei megpróbálnak trendin és fiatalosan öltözni. A szülők azzal is kihúzhatják a gyufát, ha a Facebookon bejelölik ismerősként gyermekeiket. Ezt a tinik 18 százaléka tartja idegesítőnek.

A kutatásból kiderül, a szülők sem mindig tudják, hogy értethetnék meg magukat jobban tinédzser gyermekükkel. A megkérdezett szülők 60 százaléka például bevallotta: erősen kiszínezi tinédzser éveit, hogy lenyűgözze gyermekét. Minden negyedik szülő azt is elismerte, hogy jobb tanulónak tünteti fel magát gyermekei előtt, mint amilyen valójában volt. Szintén meglepő, hogy a szülők 24 százaléka úgy akar jófejnek tűnni, hogy azt hazudja: részt vett mára klasszikusnak számító rock együttesek koncertjén.

Jenni Trent párkapcsolati szakértő szerint hihetetlen, hogy a szülők mennyi energiát áldoznak arra, hogy menőnek és trendinek tűnjenek a gyermekeik szemében, ám igyekezetükkel pont ellentétes hatást váltanak ki.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 21. 13:05, hétfő | Belföld

Országosan 17 ambuláns mintavételi pont segíti az ingyenes tesztelést

Amennyiben valakinek a kontaktkutatás kapcsán szükséges a tesztelése, a háziorvos időpontot kérhet a 17 ambuláns mintavételi pont valamelyikére, ha a jelentkező tünet- és panaszmentes

2020. Szeptember 21. 12:04, hétfő | Belföld

Kezdi őszi ülésszakát a parlament

Az Országgyűlés hétfőn kezdi meg őszi ülésszakát. A képviselők összesen két órában tehetnek fel azonnali kérdéseket a kormány tagjainak.

2020. Szeptember 21. 10:01, hétfő | Belföld

Csaknem háromszáz határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Péntektől vasárnapig 298 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

2020. Szeptember 21. 06:30, hétfő | Belföld

Újabb letartóztatás a miskolci gyilkosság ügyében

Újabb embert tartóztatott le a Miskolci Járásbíróság a szeptember 12-én történt miskolci gyilkosság ügyében, amelyben pénteken már letartóztattak egy férfit.