Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Február 05. 08:05, szerda | Külföld

Tíz utasnál állapították meg a koronavírust az óceánjárón

Tíz utasnál állapították meg a koronavírust az óceánjárón

Legalább tíz utasnál mutatták ki a koronavírus fertőzést a Japán partjainál karantén alá helyezett óceánjárón – közölte a japán egészségügyi miniszter, Kató Kaconobu szerdán.

A Diamond Princess üdülőhajót, amelynek fedélzetén 3700-an tartózkodnak, azért tartják karantén alatt Jokohama partjainál, mert egyik utasánál, aki korábban Hongkongban kiszállt, kimutatták a tüdőgyulladást okozó új koronavírust. Egy 80 éves férfiről van szó.

Az utasok és a személyzet tagjai közül 273 embert vírusvizsgálat alá vetettek, akik érintkezhettek a fertőző férfivel. Az eredmény szerint tíz, 50 és 80 év közötti embernél kimutatták a fertőzést. Egyiküknél sem mutatkoztak súlyosabb tünetek, de kórházba szállítják őket.

A japán kormány arra kérte az 56 országból származó utasokat és személyzetet, hogy két további hétre még maradjanak a karanténban – közölte Kató.

A hajó egyik utasa telefonon elmondta, közölték velük, a hajó ki fog kötni, hogy feltöltse élelmiszerkészletét és felvegyen más szükséges cikkeket.

Forrás: hirado.hu

Fotó: MTI/EPA/Franck Robichon)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.