Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Május 04. 07:17, péntek | Kék hírek
Forrás: mno / MTI

Tizenhét gyerek került kórházba

Tizenhét gyerek került kórházba

Összesen tizenhét gyermek került megfigyelésre a pécsi gyermekgyógyászati klinikára a komlói sportközpontban csütörtökön történt klórgázszivárgással összefüggésben. A veszély elmúlt, a sportlétesítmény pénteken kinyit.

A baranyai város önkormányzatának az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a gáz belégzése miatt a mentők egy felnőttet és tizenhat gyermeket láttak el a helyszínen, utóbbiak közül tizenegyet szállítottak a klinikára. Hatan azután kerülhettek az egészségügyi intézménybe, hogy a helyszínről távoztak. „A gyerekeknek kivétel nélkül rendkívül gyenge mérgezésük van, lényegében tünetmentesek. Őket minimum huszonnégy órán át megfigyelés alatt tartják” – írták.

Mayerhoff Attila, a sportközpontot üzemeltető Komlói Fűtőerőmű Zrt. vezérigazgatója délelőtt – az akkor rendelkezésére álló információk alapján – még öt kórházba kerülő gyermekről, Vass László, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese pedig egy felnőtt és két gyermek rosszullétéről beszélt az MTI-nek.

Az önkormányzat a közleményében a vezérigazgatót idézve arról tájékoztatott, hogy „a történtek kezelői hibára vezethetők vissza”. A fertőtlenítés során sósav helyett hipó került az egyik tartályba, az anyagok keveredése folytán képződő klórgáz elárasztotta az uszoda helyiségeit.

A társaság munkatársa a tévesztést jelentette feletteseinek, és megkezdte a keverék hígítását vízzel. Közben értesítették a tűzoltókat, és kiürítették az épületet. Mire a tűzoltók megérkeztek, a diákok és az épületben dolgozók az udvaron voltak.

Az önkormányzat hangsúlyozta, hogy az épületben szellőztettek, kár nem keletkezett. A szakemberek elvégezték a szükséges méréseket, a veszély végérvényesen elmúlt. Bár a csütörtöki programokat elővigyázatossági okokból lemondták, „pénteken minden a megszokott rendben zajlik a komlói uszodában” – írták.

A baleset tényleges okainak felderítésére vizsgálat indult – olvasható az önkormányzat közleményében.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.