Városlista
2019. október 14, hétfő - Helén

Hírek

2013. Március 20. 16:35, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Tizenkét év börtönt kapott az élettársát megfojtó férfi

Tizenkét év börtönt kapott az élettársát megfojtó férfi

Tizenkét esztendei börtönre ítélte szerdán meghozott első fokú, nem jogerős ítéletében a Győri Törvényszék azt a férfit, aki tavaly nyáron megfojtotta élettársát.

Németh Csaba bíró az ítélethirdetéskor elmondta: a vádlott beismerte az emberölést, és a tanúk vallomása, valamint a későbbi sértett feljelentése alapján zaklatásban is elmarasztalták. Hozzátette: kifosztásnak minősül, hogy a vádlott elvette a már halott nő két mobiltelefonját, azokból- mint vallotta - arról akart meggyőződni, hogy tényleg volt-e mással kapcsolata az asszonynak, mint ő azt gyanította.

A bíró szerint semmilyen méltányolható körülmény nem támasztja alá azt a védői kérést, hogy mondják ki: a vádlott erős felindultságban követte el tettét. Az ügyvéd a tárgyalás során azt hangoztatta: a kézzel kezdett, majd egy nyakra hurkolt törölközővel befejezett emberöléshez vivő láncolatot az indította be, hogy védence megalázva érezte magát, amikor a későbbi áldozat egy vita hevében hozzávágta azt a százezer forintot, amit tőle kapott.

Ráadásul, jegyezte meg a bíró, a férfi a tárgyalások során mindvégig saját sérelmeit, valamint azt hangoztatta, mennyi pénzt kötött az asszonyra, sokkal fontosabbnak látszottak számára az anyagiak, mint a párkapcsolat.

Németh Csaba kiemelte: a férfi javára írták, hogy büntetlen előéletű, tettéről feltáró beismerő vallomást tett. Hozzátette: a vádlotton "nem láttunk megbánást, egy fikarcnyit sem", amit elmondott, az sokkal inkább tettének önigazolása volt. Mindezek alapján a halmazat középértékének közelében állapították meg büntetését - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 13. 06:37, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp október 14-től

2019. Október 13. 06:29, vasárnap | Helyi

Nyílt nap lesz a győri tűzoltó laktanyában

Október 18-án pénteken 9 órától 14 óráig várják az érdeklődőket – elsősorban iskolai, óvodai csoportokat - a Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltség és Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói.

2019. Október 13. 06:28, vasárnap | Helyi

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 41. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2019. Október 12. 07:24, szombat | Helyi

FORGALMI VÁLTOZÁS