Városlista
2020. február 28, péntek - Elemér

Hírek

2013. Március 20. 16:35, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Tizenkét év börtönt kapott az élettársát megfojtó férfi

Tizenkét év börtönt kapott az élettársát megfojtó férfi

Tizenkét esztendei börtönre ítélte szerdán meghozott első fokú, nem jogerős ítéletében a Győri Törvényszék azt a férfit, aki tavaly nyáron megfojtotta élettársát.

Németh Csaba bíró az ítélethirdetéskor elmondta: a vádlott beismerte az emberölést, és a tanúk vallomása, valamint a későbbi sértett feljelentése alapján zaklatásban is elmarasztalták. Hozzátette: kifosztásnak minősül, hogy a vádlott elvette a már halott nő két mobiltelefonját, azokból- mint vallotta - arról akart meggyőződni, hogy tényleg volt-e mással kapcsolata az asszonynak, mint ő azt gyanította.

A bíró szerint semmilyen méltányolható körülmény nem támasztja alá azt a védői kérést, hogy mondják ki: a vádlott erős felindultságban követte el tettét. Az ügyvéd a tárgyalás során azt hangoztatta: a kézzel kezdett, majd egy nyakra hurkolt törölközővel befejezett emberöléshez vivő láncolatot az indította be, hogy védence megalázva érezte magát, amikor a későbbi áldozat egy vita hevében hozzávágta azt a százezer forintot, amit tőle kapott.

Ráadásul, jegyezte meg a bíró, a férfi a tárgyalások során mindvégig saját sérelmeit, valamint azt hangoztatta, mennyi pénzt kötött az asszonyra, sokkal fontosabbnak látszottak számára az anyagiak, mint a párkapcsolat.

Németh Csaba kiemelte: a férfi javára írták, hogy büntetlen előéletű, tettéről feltáró beismerő vallomást tett. Hozzátette: a vádlotton "nem láttunk megbánást, egy fikarcnyit sem", amit elmondott, az sokkal inkább tettének önigazolása volt. Mindezek alapján a halmazat középértékének közelében állapították meg büntetését - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 28. 15:42, péntek | Helyi

Nagy hiányban fog szenvedni a Jóban Rosszban

A sorozat rajongói péntek este láthatják utoljára a képernyőn Nagy Balázst.

2020. Február 27. 11:52, csütörtök | Helyi

Folytatni akarja tanulmányait a győri késelő diák

Nem mondott le a továbbtanulásról az a 17 éves fiú, aki decemberben megkéselte az osztályfőnökét egy győri középiskolában, mert az hármast adott neki az egyik dolgozatára. A Blikk információi szerint amint a szabályok engedik, a fiú is

2020. Február 26. 18:22, szerda | Helyi

A külső városrészekkel ismerkedhettek az Idegenvezetők Világnapján

Több mint 250-en vettek részt az elmúlt vasárnap az Idegenvezetők Világnapján Győrben, a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok szervezésében.

2020. Február 25. 12:44, kedd | Helyi

Az asztali lámpa 6 típusa

Asztali lámpára minden lakásban szükség van.